Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Miks on vaja tähelepanu juhtida Eesti 200 juhi taustale ja mõttemaailmale

-
25.02.2021
Laadime sisu...

Uued Uudised avaldas eile Facebookis ringlevale infole ja ETV+ eetris olnud videoloole tuginedes artikli, milles juhtisime tähelepanu Eesti200 juhi Kristina Kallase identiteediprobleemidele ja seda avavale perekondlikule taustale.

Miks selline teemapüstitus? Sest Eesti 200 nimelist projekti toetavatel inimestel (neid on uuringute andmetel üle kümne protsendi) on õigus teada, millist maailmavaadet ja poliitikat nad tegelikult toetavad.

Vene keelt emakeelena kõnelev ja Kesk-Euroopa ülikoolis (loe: Sorose asutatud multikulti ajupesuülikoolis) hariduse saanud Kallas on aegade jooksul väljendanud oma eestlusevaenulikke seisukohti, kuid on püüdnud pärast Eesti 200 nimelise projekti etteotsa asumist neil teemadel anda ümaraid ja „salongikõlbulikke“ vastuseid, et eestlastest valijaid mitte ära ehmatada.

Pärast Uute Uudiste artikli ilmumist saatis Eesti 200 laiali pressiteate, milles ähvardab meid kohtuga, sest artiklis kujutatakse Kallase ema ja isa kommunistidena. Eesti 200 juhatuse liige Lauri Hussar leiab, et tegu on vaenu õhutamisega ja vihakõnega, millele tuleb ühiskonnas koheselt reageerida. Neile, kes ei tea… Hussar on endine Postimehe peatoimetaja, kes veel ametis olles tegi Eesti 200 varjamatut reklaami.

Uued Uudised möönab, et ei kontrollinud Facebookis ringlevate väidete faktilist paikapidavust. Seepärast võtsime algse artikli faktide ülekontrollimiseks maha ja palume vabandust, kui levitasime tahtmatult valeinfot selle kohta, mis puudutas Kristina Kallase ema seotust interrindega ja isa kommunistliku parteiga.

Aga… kõik see ei lükka ümber kõige olulisemat – Eesti 200 juhtfiguuriks on lõhestunud identiteediga inimene, kellele on vastumeelne Eesti rahvusriik ja eestlus. Kallas on seda korduvalt ise mõista andnud.

Ajalehele Sirp antud intervjuus (13.05.2016) ütleb ta muu hulgas:

„Etnilisus tuleks riigi alusdokumentidest välja võtta või siis ümber sõnastada./…/ Etnilisus tuleks privaatsfääri üle viia ja võimaldada vabalt ka selle esitlemist avalikus ruumis indiviidi tasandil. /…/ Eesti riigi ülesandeks ei peaks olema eestlaste heaolu tagamine, nende identiteedi ja keele toetamine. /…/ Eesti keele tähendus peab muutuma kogukonna identiteedi aluseks olevast keelest Eesti riigikeeleks. Eesti kultuur peab integreerima elemente kõikide Eesti elanike sümbolitest, representatsioonidest ja väärtustest.“

Kui paneme siia juurde vaieldamatu tõsiasja, et Kallase ema, 50 aastat Eestis elanud naine pole tänaseni eesti keelt ära õppinud ja Kallasel oli juba lasteaias identiteedikriis rahvuse pinnal, siis selgitab see Eesti 200 juhi kujunemislugu ja annab kõneka pildi tema maailmavatest ja väärtustest.