Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Migrantidest on saanud globaalne poliitiline mõjutusrelv

-
07.07.2021
Presidendid Lukašenka ja Putin kasutavad migrandirelva Lääne vastu üsna efektiivselt. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Leedu-Valgevene piiril toimuv pole midagi uut – teiste riikide tulistamist migratsioonirelvaga on viimastel aastatel palju kasutatud ning peamiseks sihtmärgiks on selgrootu ja migrandilembeline Euroopa.

Vasakliberaalid on oma migrandilembusega Euroopa ära nõrgestanud – nähes seda, kuidas terve Euroopa Liit ei suuda neomarksistliku ideoloogilise surve tõttu migrantidele “ei” öelda, kasutavad Venemaa ja teised autokraatsed riigid seda relvana liberaalse ühiskonna vastu.

Sama oli ju ka mullu suvel Türgi-Kreeka piiril, kus Ankara ütles põgenikelaagri asukatele lihtsalt “Minge!” ja nood astusid piirijõe poole, et seal jõuga läbi murda. Türgi karistas niimoodi Euroopa Liitu, kes puikles Erdogani nõudmistele vastu.

Enne Leedu-Valgevene konflikti kasutas sama taktikat Maroko, kes polnud rahul Lääne-Sahara iseseisvusliikumise Polisario vastuvõtmisega Hispaanias ning laskis migrandid tormi jooksma (ujuma) enklaavidele Põhja-Aafrikas Ceutale ja Melillale.

Alati kui sellised surveavaldajad on oma tahtmise saanud, raugeb ka migratsioonilaine. Võib kindel olla, et kui Leedu tõmbaks  Valgevene opositsiooni toetamisel tagasi, lõpeks ka massiränne.

Venemaa ja Valgevene ei jää süürlaste ja iraaklaste, ammugi mitte kamerunlaste rändeteedele – neisse riikidesse on lihtsalt kogunenud mass hea elu otsijaid, kes kõik ju Saksamaale ei mahu, ja nüüd kasutatakse neid “viienda kolonnina”.

See, et Venemaa ja Valgevene on migratsioonirelva efektiivsuse ära märganud, lubab oletada, et seda hakatakse vajadusel veel massilisemalt kasutama – kusjuures liberaalne Lääs on selle ees täiesti kaitsetu, sest võimas vasakliberaalne agenda ei lubaks migrante mingil juhul piiridel tõrjuma hakata.

Ka Leedus on näha, et rõhk ei ole tõrjumisel, vaid põgenike avastamisel ja laagritesse saatmisel, mis on sisuliselt vastuvõtt. Küsigem endalt – miks me saatsime omad piirivalvurid neile appi? Et migrandid Leedu Moriatesse paigutada? Kui Eestil peaks kagupiiril sama häda tekkima, siis meile pole küll vaja leedukaid, et migrante Eesti pinnale sisse seada.

Ja mida hakkab Leedu oma laagriasukatega peale? Rootsi ja Saksamaa neid enam ei taha, sest endilgi hakkab lämmatama.

Liberaalne maailm on oma migrandilembusega ise oma poliitilistele vastasjõududele relvad kätte andnud – ja on ilmselge, et Euroopa ei suuda ka kõige parema tahtmise korral hea elu juurde jooksvat massi ära mahutada. Moskva ja Minsk kihistavad seejuures naeru, sest pall on praegu nende käes – nad ütlevad lihtsalt, et migratsiooni tõkestamise kokkulepped enam ei kehti.

Massimigratsioon on purustav nähtus – see sundis isegi kogu Ladina-Ameerikat USA-sse kutsunud president Bideni oma poliitikat ruttu ümber vaatama, kui Rio Grande piirijõgi neist küllastuma hakkas.