Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE teeb ise endale edulugu, teiste vead ainult võimendavad seda

-
30.09.2021
Martin Helme pani rahandusministrina aluse EKRE edule – temalt pärinevad aktsiisilangetused, mis aitavad praegu ühiskonda kõvasti.
© UU

Kuna EKRE tõusis esiparteiks, on kogu meedia täis politoloogide suunavaid ahastusi a la “Reformierakonna vead on olnud EKRE-le kingituseks”, mille eesmärgiks tundub olevat tõestada, nagu liugleks rahvuskonservatiivid vaid kellegi kergitatud laine harjal, ise selleks midagi tegemata.

See, et teiste vead EKRE-t aitavad, on vaid osaliselt õige. Tõepoolest, PortoRollo valitsus on üheksa kuud ainult soperdanud ja eks see ajabki valijad teiste poliitiliste jõudude poole vaatama. Aga pole rumalamat arvamust kui see, et Martin Helme edu põhineb ainult sellel, et Kaja Kallas on käpard – ei, see toob vaid välja, et tõsiseltvõetavad lahendused on ainult EKRE-l.

EKRE populaarsust kergitab üha süvenev teadmine, et ainult rahvuskonservatiivid erinevad teistest oma põhimõttekindluse tõttu. Väga täpselt annab toimuvast ülevaate Keskerakonna langev tipp-poliitik Mailis Reps, kes kirjeldas “hirmutavat” olukorda eelmiste Riigikogu valimiste järgsetel koalitsiooniläbirääkimistel: Keski ja Isamaa tulid sinna ainult “vorste jaotama”, EKRE aga tahtis valitsemise tõsiselt käsile võtta ning “ajas näpuga Põhiseadusest” järge.

EKRE edu aluseks on see, et ta erineb liberaalsest peavoolust, soovides tõsiselt midagi ette võtta ja muutusi saavutada – teised soovivad ainult mugavustsoonis tiksuda.

Valijatele meeldib EKRE ilmselt selge seisukoha pärast elektrihinna tõusu osas, kus erakond on välja pakkunud reaalsed lahendused; EKRE on ainus erakond, kes on vastu sundvaktsineerimisele (just sunnile, mitte kaitsesüstimistele), EKRE ei lähe kaasa majandusi hävitava kliimahüsteeriaga; EKRE võitleb täie jõuga vastu Reformierakonna kärbetele, eriti just kaitsevaldkonnas, EKRE ei taandu afgaanide-ekspordi ajal oma immigratsioonivastasusest ning kaitseb ka LGBT agressiivse pealetungi tingimustes ainsana traditsioonilist perekonda – see loetelu on pikk. EKRE taotleb kohtult ebaseaduslike koroonakorralduste tühistamist

EKRE on Eestis ainus erakond, kes veel eestlust ja rahvusriiki tõsiselt ja kompromissitult kaitseb – igadel valimistel paistab see järjest tugevamalt välja. Seetõttu käib Eesti Konservatiivne Rahvaerakond tõusuteel, samas kui teised kakerdavad allakäigutrepil.