Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

KALLE MÄLBERGi KALLEMBUUR: „Ma nägin unes, et Hardo Aasmäe ütles…“

-
25.12.2021
Kaja Kallase valitsus saatis rahva vastu eriüksuslased ja seda ei tohi andestada.
© Uued Uudised

Me ei saa seda enam kunagi teada, kuidas  Klaasi tuhk koputas Thiel Ulenspiegeli (st Lembit Ulfsaki) südamele, võime ainult oletusi teha ja targutada oma tagasihoidlike võimete piires. Ka Säravat Teadmameest Hardo Aasmäed, kes puhuks elegantselt klaariks, enam pole… Kedagi suurtest surnutes pole enam siin, üleni valges. Sellepärast istumegi kõrvuni pasas, kus suvaline, ilast nõretav žurnatibi, hakkab äsjavalitud vabariigi presidenti oma väärastunud liberastiaga pookima ja klikimeedia ulub kaasa.

Kui Lennart oli president siis tahtis ta Ameerikast kaitseväe juhiks tuua Aleksander Einselni. Tollased ajakirjanikud ja Vene polkovnikud pistsid kisama, et milleks meile mingi ameeriklane, meil siin omasid küllalt. Lennart pidas pausi, väänas ette oma kaamelinaeratuse ja ütles:  „Vaadake, Napoleon on surnud… (paus) … ja Einseln on paremuselt järgmine.“

Vaikus. Kõik said aru.

Nojah, Aasmäed enam pole. Ja mina olen temast vanem kah.

Tundsime teineteist juba aastast 1969 kui noor geograafiatudeng tuli hõlmade lehvides Tartu üliõpilaspäevade staapi ja käratas: „Kes teeb otsuseid? Miks ollakse koos ja ei võidelda vaenlasega?“

Nägin öösel, et Hardo on meie hulgas ning alustab oma võluval moel ja naeratusel umbes nii nagu alati: „Lihasenergia on loonud tsivilisatsiooni ning üks Elva-suurune linn ammusel ajal nimega Ateena on andnud meile kultuuri, mis soomeugri tumemeelsusega ristatud ja kristlusega tembituna valitseb eesti rahva meeli. Ent täna ei juhi meie vaimu mitte Jeesus ega Taara – meid kamandab kuningas Nafta ehk hüdrokarbonaatsus – me elame, sõidame, sööme, vaatame ja naudiskleme ning lahutame meelt (ahh millest küll?) ikka naftaderivaatide najal.

Kui igal aastal lisandub maapallile ühe Saksamaa jagu inimesi, siis Isake Koroona aitab, et me iseend ära ei talla. Digievangelistid leiavad, et kattes end elektromagnetiliste kiirtetekiga, uskudes idu- ja teadusimesid, hoiame nina vee peal. Suurem osa rahvast  aga usub vaguralt, mida raadios räägitakse valides valitsejaid. Küllap nemad juba midagi välja mõtlevad. Mõtlevadki – Covid Pro…  Covid Extra.

Kindral Vaheri ja politseiniku maailmavaatega Jaani grupeering peksab su neerud sodiks, kui nina suukorvist välja pistad ja lubamatult hapnikku ahmid. Surnuksvalitsev Amet (aga neid on müriaad!) ütleb sulle, mis on hea ja õige – samm vasakule, samm paremale loetakse põgenemiskatseks ja tulistatakse… Kolme lapse isa ja veidi veidrik noamees lasti surnuks. Kuulen Aasmäe jätku hoopis paksemas soustis:

„Vladimir Putin olla põdura Bideniga videos rääkinud vanast sõjasõprusest. „Uus hea tsaar“ andis (Groznõis on mošee kõrval Putini prospekt) looritatud tagasihoidlikkusega tudisevale USA presidendile mõista, et tal on alati õigus ja üldjoontes ajab ta õiget asja. Kui venelased leiavad, et neid on ebaõiglaselt koheldud, siis nad saavad hingelt tugevaks ja võitlevad „oma õiguse eest“ ega lase end alandada – hohollide aias ei jää kivi kivi peale. „See on meie siseasi kelle territooriumil me pommide ja rakettidega oma õigusi kaitseme,“ lisab Putin ja külastab pühade ajal oma kaht tütart, kes elavad … Londonis. See tähendab, et Londonit Vladimir Vladimirovits täna ja lähiajal ei pommita.

Aasmäel on varuks tõhus idee Eesti julgeolekugarantiiks: palume härdalt mõnd preili Putinit austada Tartut või Tallinna, Haapsalu või Räpinat oma lahke kohaloluga. Marssal Shoigu armukesest tibikindrali aga majutame Taevaskojas. Tobrelutsu ja Kolbakovi juures on ruumi küllalt.

Tähelepanelik loodusevaatleja Hardo Aasmäe kahetseb, et Venemaa on kaotanud vähemalt poole oma viljakast mustmullast Kasahstanile ja Ukrainale, lisaks uraani, magnaani, gaasi jm leiukohad. See ajabki toormekspordi nõela otsas istuva Vene monomajanduse narkopöördesse ja oligarhid tigedaks. Putin kirub ka islamiterroriste, kes solgivad turgu ning müüvad maailmaturul naftat mustalt. Aga ameeriklased olla Vladimir Vladimirovitsi arvates toredad  – nende „marine“-poisid on teretulnud Sevastoopolisse!

Kodutanumal Hardo Aasmäe – tundes idamaiseid kombeid – kummardub maani Eesti ministrite bütsantsliku ülevuse ees.

Keskmise konna bojaar „valmistub pöördumiseks“ rahandusvürstitari poole. Õnnetu olemisega kõikse peamine minister aga peksab segast kui Jakob Wallenbergi kontrollitud Rootsi pangad ja Watenfalli energiahiiu lipsuga sulid kusagil Kopenhaagenis on Nordpooli elektribörsil vihad nõnda kuumaks ajanud, et Narva jaamade tegelik, 20-eurone megavatihind on krutitud 1000 euro peale. Astub ette vuntsidega porilaisk hea ja targa majandamise minister ning nuuksub midagi abitut börsilt lahkumisest.

Ennäe, Rootsi havi käsul hakkabki elektri hõõrumise Eesti hind kolinal kukkuma. Rohepööramist oli selleks korraks liialt palju pööratud. Ülbe süvariiklane, kantsleri asemik maapeal, sõidab Leedu vürstide juurde alandlikult, müts näpus, et äkki ikka toome Putini ja Batka Lukašenka juurest natuke räpast särtsu.

Kihnu Jõnni moodi püksirihmaga mõõdetud raudtee rebimist õkva üle aasade, põldude ja põlistalude Aasmäe ruumiline mõtlemine välja ei kannata. Kui ainuüksi üks südikas daam nimega proua Palm, peatas kord punapäise kunstikooli juhti Signe hullunud kristallpalee, asi siis mässida 600 solvatud ja alandatud Eesti koduomanikel kohtusüsteemi Tallinnast kuni Pärnuni igavesse puntratantsu keerata. Ehmunud põdrad, kitsed ja vöödilised seapõrsad peavad valima, kas joosta sigimiskohta, vahtida vuhisevat koletist ammulisui või viskuda innaajal rööbastele. Eurokaabakate ja progressihullude plaani, ennustab Aasmäe, ajab umbe loomulik Tallinn-Tapa-Tartu-Valga raudteetamm, mille peal, all ja külgedel kihutab kiirraudtee hommikuks Berliini.

„On siin äkki midagi kahtlast?“ küsis kunagi seltsimees Baskin. „Mingi konspiratsiooni mängukene peidus – illuminaadid, roosiristlased, reptiilid, massoonid?“

Juhtus, mis juhtus „Estonia“, 10 miljoni, VEB-fondi, Saaremaa süvasadama ja Makita drelliga purustatud e-valimiste andmekandjaga – salastatuse põhjus on salastatud 75 aastaks. „Pikka viha ärge pidage,“ ütles ahastavale emale tütre metsa huugama pannud õnneotsija.

Maakera ajalugu võib Aasmäe meelest käsitleda sõdade, katkude,  tulemöllude, tohutute suitsupilvede, uputuste ja jääaegade  perioodiliste järgnevustena, revolutsioonid on masside piknik tulevahetuse ja hooramisega – heidmetslus ja suutropp läkitavad  allavoolumeediale surmakuuli.

„Ostke suurem maastur!“ soovitas akadeemik Lippmaa. „Kliimaga võitlemine on totrus,“ lisas akadeemik Raukas. Kliimasonijate ja muidutolerastide poole pöördub naeratav Aasmäe: „Aga kas te päikese käest olete küsinud?“

Ja päike tõuseb jälle.

Unenägude kamaralkõndija Täiel Määral Eikeegi. kallemälberg (kirjutatakse väikeste tähtedega nagu „Pal-tänava poistes“).

 

Kalle Mälberg