Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Norstat: hääletasite EKRE poolt, aga kvoot on täis ja teie vastus ei lähe arvesse

-
27.01.2022
EKRE lipp
© UU

Uute Uudiste lugeja kirjeldab ja tutvustab seda, kuidas Norstati uuringutes võib “vale inimene” välja langeda. All pool on lisatud Norstati selgitus.

“Loodan, et ka teid huvitab, kuidas Norstat saavutab talle sobivad küsitluste vastused. Täitsin järjekordset küsitlust, kui olin jõudnud viimase küsimuseni, milleks oli “Kelle poolt hääletate Riigikogu valimistel, kui need toimuksid homme?”

Vastates, et EKRE poolt, lõpetati küsitlus teatega, et kvoot on täitunud. Olin nende käitumisest nördinud ja otsustasin küsida seletust. Esiteks tuli vastus Londonist ja seejärel Valgast. Saadan ka teile need manuses.

Kas see vastus tähendab, et kui Norstati poolt  EKRE pooldajatele ettenähtud kvoot on täis, kestab küsitlus edasi kuni täituvad ka Eesti 200 ja Reformierakonna kvoodid?”

Lugupidamisega T. L.

Norstatpanel EE (support-ee@norstatpanel.com)
Saaja: tonyle@hot.ee
5. jaanuar, 18:31

Message received- Muud küsimused

Kuva kirjas sisalduvad pildid | Kuva alati selle saatja kirjades sisalduvad pildid

Dear Tonyle,

This is an automated message to let you know that we have received your message.

Please reply to this message to add information.

Thank you for your patience.

Best regards

from Norstatpanel Support
—————————————————–
Keep up to date with the UK panel on social media:

Norstat UK Ltd.

105 Victoria Street

SW1E 6QT London, United Kingdom

Email: info@norstat.co.uk

Website: www.norstat.co.uk

———————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Norstatpanel EE (support-ee@norstatpanel.com)
Saaja: tonyle@hot.ee
5. jaanuar, 18:51
Re: Muud küsimused

Tere Tõnis,

Täname Teie pöördumise eest!

Osades uuringutes on mõned küsimused sellised, kus vastates ei kuulu Te enam kas sihtrühma või siis selle teatud vastuse kvoot on täis ja sellega lõppeb uuring.

Kasutajanimeks on teie email ehk siis: tonyle@hot.ee
Kas proovisite sellega sisse logida?

Lisaks saavutusi näete oma Norstatpaneeli sisse logides.

Vabandame tekkinud ebameeldivuste pärast!

Heade soovidega

NORSTATPANEL SUPPORT
Rainer

Norstat Eesti AS | Vabaduse 2/4 | 68204 Valga
www.norstat.ee
On Wed, 5 Jan at 5:31 PM , Tonyle <tonyle@hot.ee> wrote:

Miks lasete küsitluse täita ja peale täitmist teatate et kvoot on täis? Kas vastused ei meeldinud, inetu käitumine teie poolt. Samuti sooviks teada, miks ei pääse õige parooliga enam sisse? Mida teha et näha oma saavutusi?

(tonyle@hot.ee)
PanelistId: 1158503

Norstati selgitus

Kahjuks Norstati poole keegi peale antud panelisti meile teadaolevalt pöördunud ei ole selgituse küsimiseks, siis palume antud lugejakirja faktide osas täpsustada ja sealt valeväited eemaldada. Oleme vaadanud järgi selle loo asjaolud ja meil on tõendid, et artiklis kirjeldatu ei vasta tõele.

Täitsin järjekordset küsitlust, kui olin jõudnud viimase küsimuseni, milleks oli “Kelle poolt hääletate Riigikogu valimistel, kui need toimuksid homme?” – viimane küsimus millele kirjutaja vastas oli „Kui suur on Teie isiklik kogusissetulek kuus pärast maksude mahaarvamist (neto)?“. Pärast viidatud erakondliku eelistuse küsimust oli veel 4 küsimust, enne kui intervjuu lõppes.

Vastates, et EKRE poolt, lõpetati küsitlus teatega, et kvoot on täitunud. Nagu juba eelpool kirjeldatud, siis kvoodi täitumine ei olnud seotud mitte ühegi kindla sisulise küsimusega, vaid üldkvoodi täitumisega. Kuna uuringusse sisenejate arv osutus ühel ajahetkel liiga suureks, siis need kes asusid hiljem vastama, said kahjuks kvoot täis teate, konkreetsel juhul oli see seotud vanusegrupiga.

Kas see vastus tähendab, et kui Norstati poolt  EKRE pooldajatele ettenähtud kvoot on täis, kestab küsitlus edasi kuni täituvad ka Eesti 200 ja Reformierakonna kvoodid? Klienditoe vastus tähendas seda, et vastajale üritati võimalikult lihtsalt seletada, kuidas küsitlused toimuvad ja sihtgruppide täituvust mõõdetakse. Kvoodi alla kuuluvad vanus, sugu, elukoht, rahvus ja haridustase. Kuna ka pöörduja ei maininud enda kirjas kus täpselt ta küsitlusega pooleli jäi, siis klienditoe vastust ei saa pidada vastuseks artiklis esitatud hüpoteesile.

Loodan, et arvestate meie tagasisidega, kuna Norstat on oluline reitingute mõõtja ja tõestas ennast kui täpseimat 2019 RK valimiste ja 2021 TLN KOV valimistulemuste näitajat.