Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Loone Ots püüab kultuurkapitali kirjanduse aastaauhinda

-
09.02.2022
Loone Ots
© UU

Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv Loone Ots on lisaks romaanivõistluse võidule püüdmas ka kultuurkapitali kirjanduse aastapreemiat. Kultuurkapitali kirjanduse aastapreemiate nominendid valisid välja kirjanduse sihtkapitali nimetatud žüriid, kes hindasid 2021. aastal ilmunud tekste üheksas kategoorias. Aastaauhindade laureaadid kuulutatakse välja emakeelepäeval, 14. märtsil.

„Kirjanduse sihtkapitali kirjanduse aastaauhinnad on kirjandusinimeste jaoks vaieldamatult üks aasta suursündmusi,“ selgitas kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali nõukogu esimees Maarja Vaino raamatuportaalile. „Juba nominendiks saamine ise on korralik tunnustus, arvestades, kui ohtralt meil igal aastal erinevaid teoseid ilmub. Mul on ka jätkuvalt hea meel, et kirjandusauhindade väljaandmine toimub emakeelepäeval, sest just ilukirjanduses ja esseistikas elab keel oma kõige mitmekülgsemat elu. Eestikeelne kirjandus on meie tõeline varaait,“ ütles Vaino.

Eesti kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali 2021. aasta aastaauhindade põhižürii koosseisus Made Luiga, Leo Luks, Maia Tammjärv, Mihkel Kaevats ja Berit Petolai valis aastaauhindadele kandideerima järgmised teosed lisaks Loone Otsa ilmunud romaanile „Armastus“ veel Juta Kivimäe „Suur tuba“, Dagmar Raudami „Paul“, Peeter Sauteri „Kana peni“ ja „Surm Bulgaarias. Kõik hinnas“, Mait Vaigu „Simulatsioon“ ja Tõnu Õnnepalu „Palk. Talvepäevik“.

Loone Ots esindab rahvuskonservatiive Tartu linnavolikogus ning oli viimatistel kohalike omavalitsuste valimistel Tartus EKRE linnapeakandidaat.