Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kuidas käituda punaveteranide medalite puhul?

-
23.04.2022
Pronkssõdur kui okupatsiooi sümbol on Eestis alles.

Ei ole märganud, et arutelus sõja ja agrssiooni sümbolite lubatavuse või keelamise üle oleks keegi toonud sellesse ka Vene sõjaveteranide kombe tulla avalikku kohta 9. maid tähistama Nõukogude armee paraadvormis, mis kaunistatud kõigi omistatud sõjaliste medalite ja ordenitega.

Seejuures neist mõnigi võib olla teenitud Eesti või mõne teise riigi okupeerimise eest. Kui õrna südamega tegelased rõhutavad nende õigust, mälestada oma sõjas langenud omakseid ja lähedasi, siis selleks ei ole vaja tingimata tulla välja mundrites, mis nende kaasakodanikele on jätkuvalt ebaõigluse, agressiooni ja okupatsiooni sümboliks. Ja kergitab küsimuse, kas me ikka oleme iseseisev riik, kui tolereerime põhimõttes väljakutsuvat käitumist Eesti riikluse vastu?

Seda enam, et kalmistule lillede toomisest on organisaatorid (kes on tõenäoliselt valdavalt vaenuliku välisriigi kodanikud) teinud demonstratsiooni, milles  nõukogude sõjaväevormi riietatud lapsed ja noorukid sõjaväelisel paraadsammul defileerivad  veteranide ees. Kui Eestis juhtuks midagi niisugust, mis praegu toimub Ukrainas, siis pole vähimatki kahtlust, et nendest noorukitest saavad siin samasugused tegelased, kelle põhjustatud varemeid ja veriseid jälgi näeme Ukrainas. Eesti Vabariigil pole mingit põhjust pakkuda laiutavale vene fašismile täiendavat kasvukeskkonda.

 

Toomas Varrak