Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Milline on üks reformierakondlane?

-
01.06.2022
Tõeline reformierakondlane.
© Erki Evestus

“Mõtlen, et mis inimene on reformierakondlane? Palju vist ei eksi, iseloomustamaks reformikat järgmiselt:

Ta on majanduslikus mõttes suhteliselt heal järjel ega sõltu suurel määral hinnatõusudest ja inflatsioonist, mistõttu pole ta suuteline aru saama, miks kõlab kriitika hinnatõusude ohjeldamise teemal. Reeglina on reformierakondlane sündinud hõbelusikas suus ja ta ei ole kunagi kogenud materiaalses mõttes kitsikust.

Reformierakondlane on tohutult abivalmis ja üliempaatiline, nagu üks teatud persoon. Ta on valmis aitama kõiki teisi maailma inimesi, kes ei ole eestlased, sest tema eestlasena elab hästi ning automaatselt arvab, et ka kõik teised eestlased elavad vähemalt sama hästi.

Abivalmis olek seondub talle muidugi ka moodsa suuna, euroopalike väärtuste, toetamisega. Paraku aga ainult sinnamaani, et oma isiklikest vahenditest pole ta ühelgi tingimusel loobuma, kuid võõrast raha, maksumaksja oma, jagab ta kahe käega, empaatilise lahkuse ja abivalmidusega.

Reeglina reformierakondlane ei tee annetusi. Ei mingeid ”Jõulutunneleid” ega ”Kodusoojuseid”. Kui ta aga mingil põhjusel annetama peaks, siis kannab ta esmalt hoolt, et võimalikult paljud kaaskodanikud sellest teada saaksid ja teda tohutult suuremeelseks peaksid (”Kroonika”, televisioon, muu massimeedia).

Reformierakondlane elab omas majas ja väga paljudel juhtudel omab kinnisvara mujalpool maailmas, mistõttu mõiste ”kodutu” kõlab talle täiesti arusaamatuna. Üldjuhul seostuvad kodutud neile põhjajoonud joodikute, narkomanide… ühesõnaga mõttetu inimrämpsuga. Ja kriitika, mis peakski neile kõrvu kostma, seostub nende jaoks automaatselt sellesama mõttetu inimrämpsu suust tulenevaks, mida nende arust parimal juhul on 0, …% elanikkonnast, mis ei vääri mingit tähelepanu.

Võiks pikemalt jätkata, kuid aeg on tööle minna. Oleks ma reformierakondlane, võiksin siin tunde istuda ja heietada, sest reeglina on reformierakondlane ettevõtja ja omaenda n.-ö. peremees. Aga mina, näed, ei ole. Soovin kõigile ilusat päeva ja ka tegelikku hoolimist kaaskodanikest.

Jagage, kes vajalikuks peavad, võib-olla avanevad mõne kaaskodaniku silmad natukenegi.”

M.L. (sotsiaalmeediast)