Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Murelik lapsevanem: Tallinn kasutab koolisüsteemis käteväänamist

-
11.06.2022
Tallinna linnavalitsus
© Uued Uudised

Sotsiaalmeedias on avaldatud üks postitus, mis on väärt vahendamist.

“Loeme uudised, et Ukraina mitmesajalapseline kool alustab tegevust sügisest. Samal ajal Lüganuse kool peab kohut käima, et eesti lapsed koolis saaksid käia.

Lisan veel teadmiseks, mis toimub minu lapse koolis. Ta käib erakoolis, Loova tuleviku koolis, kus õpub ca 90 last. Asub vanas Põhja-Tallinna koolimajas, kus on ka lastehoid.

30. mail saatis linnaosa kirja, et 1. septembriks olgu ruumid vabastatud.

Ja nii lihtne see ongi. 90 koolilast, lisaks lasteaialapsed, üle 100 pere korraga teadmatuses, mis saab edasi. Kool otsib pindu, aga on puhkuste aeg tulekul, aeg tiksub, kust leida sobivad ruumid, vajalik ju tagada kvaliteetsed õpperuumid, siis kinnitused, asjaajamised ja veel palju, palju. Lisaks lapsed, vanemad, mitte keegi ei tea, mis saab, mis saab lapse haridusest, koolist, kas logistika hakkab sobima.

Teadmatus. Paanika. Suur, suur mure.

Kuidas saab kohalik omavalitsus, riigiesindaja, lihtsalt korraga nõuda haridusasutuse väljakolimist? Lastelt, peredelt võtta ära kindlus, hariduskoht paarikuuse (!) etteteatamisega!

Kool on jõuetu. Mures lapsevanematena kirjutame murekirju ning palume linnavalitsuselt, et antaks veidigi aega, et korralikult uued sammud läbi mõelda. Kasvõi üks õppeaasta.

Juriidiliselt on JOKK, aga hetkel kui laste heaolu ja haavatavus on juba suur põntsu saanud viimaste aastate mõjul, kas on vaja riigil seda laste arvelt jätkata.”