Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Isamaa, ära aita Reformierakonnal eesti lastelt emakeelset hariduskeskkonda võtta!

-
03.07.2022
Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder
© UU

Kiri Isamaa eestseisusele 3. juulil 2022, veelkord eesti laste emakeelse hariduse seisukohalt, olukorras, kus president, Reformierakonna kontori käepikendus, nõuab tänase päeva jooksul uut koalitsioon.

Poliitiline peavool on muutnud nii EKRE kui Varro Vooglaidi Objektiiviga absoluutse demoniseerimise objektideks. Poliitiline peavool, see on riigipartei staatuses Reformierakond koos nende poolt Eestis 20 võimul oldud aastaga mehitatud sisuliselt kõigi riigiinstantside ja -ametitega. Olukord on äravahetamiseni sarnane kompartei ja tema võimuaparaadi tegutsemisega ENSVs.

Vaadake, MIDA nad praegu teevad: nad suruvad väikese põlisrahva lastele peale KEELEVAHETUST, 40% vene- jm keelsete laste eesti laste emakeeleruumi suunamisega alates 3. eluaastast lasteaias, NB!! suure isamaalase Mart Laari mõttekaaslase Tõnis Lukase sõnul väidetavaks eestikeelseteks ja -meelseteks (????) muutmiseks. SEE ON UTOOPIA.

Põhjusel, et RIIK EI OLE RIIGIKEELT oma kodanike lastele õpetanud ja ei kavatsegi õpetada, võetakse väikese põlisrahva lastelt ära EMAKEELNE kasvukeskkond ja kool. Esmakordselt sajandite pikkuses ajaloos.

KUI ME LASEME SEDA TEHA, laseme eesti laste eestlasteks kasvamise JÄRJEPIDEVUSE katki murda, siis on absoluutselt selge, et see tähendab emakeelsuse ja -meelsuse, samuti isamaameelsuse lõppu eestlaste põliskodumaal.

Seda tahab teha riigipartei staatusesse a la kompartei NLiidus tõusnud Reformipartei. JA TEIE TAHATE TEDA SELLES TOETADA??? Kui Te seda teete, siis on barjäär murtud ja eestlaste saatus otsustatud. Ma ei tea täpsemalt, kuidas see juhtus Iirimaal, aga nii allakäinud eesti rahvas täna veel ei ole, et vabatahtlikult oma lapsed keelevahetusele suunata. Jumal kaitsku meid ja aidaku Teid mõistusele!

Olen arvamusel, et “ÜhtneEestiKool” a la Eesti200/sotsid ei saa kõne allagi tulla järgmistel põhjustel:

– Eesti väga väikest põlisrahvast ja tema 350-aastast eestikeelset kooli EI SAA juba põhimõtteliselt mitte kunagi muuta eksperimentide objektiks (ilma selle rahva kaotamiseta);

– ligi 40% ja varsti suuremat teiste rahvaste, valdavalt slaavlaste hulka ei ole ei põhimõtteliselt ega praktiliselt võimalik assimileerida;

– RIIGI KOHUSTUS on teiste rahvaste lastele riigikeel selgeks õpetada, selleks vajavad vene koolid koolitatud õpetajaid – NEID TEATAVASTI EI OLE, sest riik ei ole 30 aasta vältel oma kohustusi täitnud;

– kool on inimese elutee algus, mis peab tagama hariduse saamise, seda ei saa muuta tugeva pideva häirituse ja identiteedi lõhkumise keskkonnaks, vastavalt on loomulik ja möödapääsmatu vene koolide jäämine, aga NB!! riigikeelele üleminekuga (nagu see oli I EVs nii saksa kui vene koolide puhul);

– kui ühes riigis elab kaks rahvust suhtega 60/40, siis nende rahumeelse kooseksisteerimise ja vastastikuse aktsepti saab tagada üksnes IDENTITEEDI kallale mitteminek; vene pool omandab riigiidentiteedi üksnes vastastikuse aktsepti tingimustes.

AINULT SELLINE LÄHENEMINE TAGAB STABIILSE RIIGI praeguse rahvusliku koosseisu juures.

Vastavalt toetan eelmise koalitsiooni taastamist, sest see esindas Eesti rahvastiku selgelt konservatiivsemat osa loomulike püsieelistuste alusel.

Viimaste lootustega,

Ülla Vähk