Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: Reformierakond käitub musta lesena, kes sööb pärast paaritust oma kaaslase ära

-
15.07.2022
Martin Helme

EKRE esimees Martin Helme kritiseeris Delfile sotside majandusministrikandidaadi valikut. „See on eesti rahvale kollektiivne karistus, et Riina Sikkut on majandusminister,“ avaldas Helme arvamust.

„Esiteks on see väga raske ministeerium,“ põhjendas ta – tulekul on lisaks energiakriisile ka majanduskriis, mistõttu on tema sõnutsi tarvis sellele positsioonile inimest, kes saab aru, mida tarvis teha ning kes omab ka võimekust poliitilist tahet ellu viia. „Riina Sikkutil kumbagi omadust pole. Ta on üks nõrgemaid sotsiaaldemokraatide esimese ešeloni poliitikutest.“

Helme sõnas, et sotside ministrite plejaad on üleüldse õnnetu.

Lisaks Sikkutile näeb ta murekohta ka Isamaa üllatusministrite näol.

„Isamaa puhul on selgelt näha: nende ministrivalik on dikteeritud sellest, et nende erakond on maha pidanud n-ö kodusõja,“ märkis Helme. Et erakonnast visati välja ports inimesi – ning mõned lahkusid ka omal soovil –, sundis tema sõnul parteid otsima ministrikandidaate väljastpoolt.

Reformierakond käitub Helme sõnul teadlikult oma instinktidele vastavalt. Ta märkis, et Reformierakond käitub musta lesena, kes pärast paaritamist sööb oma partneri ära.

Ta märkis, et kui majandusministeerium lükati sotside kaela, siis hakkame enne valimisi kuulma, kuidas sotsid on kõikides hädades süüdi.

Valimistele mõeldes, jätabki Reformierakond enne valimisi oma koalitsioonikaaslased süüdi, ennustas Helme.