Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“VABA SÕNA”: Ka väike meeskond suudab Ukraina sõjaväge aidata

-
28.08.2022
Laadime sisu...

Konservatiivide vestlussaade “Vaba sõna” Anti Poolametsa eestvedamisel käsitleb seekord Soome peaminister Sanna Marini peovideote skandaali ning süveneb Ukraina sõja argipäeva.

Sanna Marini skandaali puhul on jäänud Eestis tähelepanuta, et Soomes heidetakse talle mitteväärikusa käitumise ja narkootikumide kahtluse kõrval ette seda, et peaministri vastutus nõuab 24-tunnilist kättesaadavust ja otsustusvõimelisust.

Jättes Soome peaministri tantsustiili soomlaste hinnata, tasub tähele panna, et Soome on NATO-sse pürgiv riik, mille kaitsevalmiduse taset on tõstetud. Sanna Marinile on varemgi ette heidetud, et ta ei ole õhtuste ürituste ajal telefonitsi kättesaadav. Skandaaliks paisunud peo ajal oli peaminister oma puhkuse katkestanud ning asetäitja asemel end uuesti tööle ennistanud. Peaministrilt nõutakse sellisel puhul ka alalist otsustusvõimelisust, mida alkoholi tarbimine võib kahjustada.

Ukraina toetamisest räägib Kadrinas elav vabatahtlike eestvedaja Raivo Olev, kes on Ukrainasse toimetanud suure hulga enda poolt valmistatud kuuliveste, lisaks autosid ja muud sõjapidamiseks vajalikku. Kui Saksa valitsuse kodulehekülg räägib Ukrainasse saadetud militaarabi loendades muuhulgas 100 telgist ja 15 generaatorist, 125 binoklist ja 600 ühikust kaitseprillidest ning tuhandetest kuulivestidest, siis on Kadrina mehed tegutsenud 83 miljonilise Saksamaaga samas kaliibris. Ka nemad on viinud tuhandeid veste, kõrvaklappe ja muud vajalikku rahvuslikule OUNi pataljonile. Kuulaja saab targemaks kuulivestide valmistamise tehnoloogiast ning sellest, mida Eesti kaitseväel tasub varustuse arendamisel kõrva taha panna.