Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VABA SÕNA I Reformierakonna plaanitud ühtne Eesti kool ei ole muud kui multikultuuriline silmamoondus

-
03.09.2022
Laadime sisu...
10:14

Raadiosaate “Vaba sõna” stuudios usutleb saatejuht Anti Poolamets seekord eesti kooli kaitsjat Triin Teramäed, kes veab Facebooki gruppi „Eesti kool on eesti keele kodu.“ Triin on rahvusvahelise kogemusega turundaja, kulturoloog ja filmiasjatundja, kes on elanud aastaid Itaalias ja mujal Euroopas.

Euroopa kogemus on pannud teda üha rohkem hindama meie väikese soome-ugri rahva unikaalset keelt ja kultuuri ning mõistma eesti keeleruumi koomale tõmbumise ohte. Teramäe leiab, et eestlased peaksid tundma elutervet uhkust oma rahvuse üle. Teramäe tõdeb, et ka temal on olnud viimasel ajal apteegis, haiglas ja ehituspoes raskusi eestikeelse teenuse saamisega.

Triin Teramäe peab sotsiaaldemokraatide, Reformierakonna ja Eesti 200 plaane eesti kooli ja keele osas venestusmeelseteks ja vasakradikaalseteks. „Olukorras, kus isegi eesti koolide ei jätku õpetajaid, on vastutustundetu hakata neid kõrgema palgaga ära meelitama õpetajate puuduse all kannatavatest Eesti koolidest. Kui õpetajad oleks olemas, ei oleks ka vene koolides eestikeelse õppega probleeme,“ selgitab Teramäe. „Kõik liigub eestlastele hukatuslikus suunas ja varsti peame hakkama eestlastele reservaate tegema. Kui integratsioonigurud ei ole integreerimisega hakkama saanud, tahetakse eesti lapsed integratsiooni kahurilihaks muuta,“ tunnistab ta.

Saates jõutakse järeldusele, et ennekõike peaksime siiski lõpetama massiimmigratsiooni, sest keeleõpe ja integreerimine sellises olukorras käib Eestile üle jõu ja nn ühtse Eesti kool ei ole muud kui multikultuuriline silmamoondus. Reaalsus on see, et eestlased peavad varsti hakkama eestikeelse kooli- ja keelekeskkonna otsingul hakkama uusi elukohti otsima.

Konservatiivide poliitiline vestlussaade “Vaba sõna” on eetris Virumaa TRE raadios igal kolmapäeval kell 19 sagedusel 97,0 MHz. Samuti nüüd ka laupäeviti kell 12. Saade on järelkuulatav ka aadressil https://viru.treraadio.ee/