Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

„Vaba sõna“: kaitseminister Pevkuri ettekujutus kriisijuhtimisest on vildakas  

-
13.09.2022
Laadime sisu...

Konservatiivses vestlussaates „Vaba sõna“ usutleb Anti Poolamets reservohvitser Rudolf Jeeserit, kes on teeninud kaitseväes 19 aastat,  sealhulgas Viru maleva pealiku, Tagalapataljoni ja Kaitseväe logistikakeskuse ülemana.

Praegu EKRE ringkondade koordinaatorina tegutsev Rudolf Jeeser meenutab Vene armee lahkumise ja pronkssõduri mahavõtmise operatsiooni vähetuntud seiku, samuti kaitseväeluure likvideerimist ning Padaorus toimunud kriisi.

Saade uurib, kuidas on Eesti valmis elanikkonnakaitseks? Millise otsuse tegi kohus kaitseväelaste süstisunni osas, mille peavoolmeedia on tuimalt maha vaikinud?

Kohalike omavalitsuse valmidust kriisireguleerimiseks tuleks radikaalselt tõsta, leiab Jeeser. Ta tõdeb, et süstisund sai kohtus hävitava hinnangu ning sundvaktsineerimine kahjustas tõsiselt kaitseväge. Kaitseväe juhataja käitumine kaitseväelaste vallandamisel jääb mõistetamatuks. Jeeser märgib ühtlasi, et kaitseminister Hanno Pevkuri ettekujutus kriisijuhtimisest on pehmelt öeldes vildakas.

Mõistagi tuleb juttu ka Ukrainast, kus Jeeser peab Vene vägede poolt Ukraina tsiviilelanikkonna hävitamist teadlikult rakendatavaks hirmustrateegiaks. Saate lõpus jagatakse praktilisi retsepte kriisiolukorras toimetulekuks.

Konservatiivide poliitiline vestlussaade “Vaba sõna” on eetris Virumaa TRE raadios igal kolmapäeval kell 19 sagedusel 97,0 MHz. Samuti nüüd ka laupäeviti kell 12. Saade on järelkuulatav ka aadressil https://viru.treraadio.ee/