Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Enefiti juht: “Rohelised ründavad meid ikka jätkuvalt”

-
13.09.2022
Põlevkivikaevandus
© UU

Ida-Virumaa suurima ettevõtte Enefit Power juht Andres Vainola, kelle dirigeerimisel töötavad nii kaevandused, elektrijaamad kui ka õlitehased, ütles ajalehele Põhjarannik, et nüüd, kus ajad on muutunud ja nõudlus juhitavate elektritootmisvõimsuste vastu on suur, siis vaatavad kõik meile kui päästjatele otsa.

Samas märgib ta, et „olen mures selle pärast, et väljastpoolt hakkame justkui juba ette peksa saama selle eest, et pöördume tagasi põlevkiviaega“.

Vainola: „Rohelised ründavad meid ikka jätkuvalt ja mitmed teised ka. Ma tunnen kogu aeg seda, et mul on mingi ora sees, et nüüd nad tapavad looduse ära ja kõik pöördub rohemaailma vastu. Ei pöördu.“

Siinkohal rõhutab ta, et „kindlasti ei tasu meie klientidel eeldada, et põlevkivist toodetud elekter oleks odavam taastuvatest energiaallikatest toodetud elektrist. Seda illusiooni ei tasu luua.“

„Me oleme aastaid rääkinud, et oleme ebaausas konkurentsis, kuna pidime konkureerima Venemaa elektriga − Venemaa ei pidanud ostma CO2 kvoote, mis on meie elektritootmise kuludest moodustanud üha suuremat osa. Keegi meile selle pärast kaasa ei tundnud. Tore ju, see tagas soomlastele ja ka teistele odavama elektri, las siis tossutavad, kõigile oli see okei. Nüüd needsamad vitsad peksavad kõiki meie tarbijaid. Kui nõudlus on jäänud, aga 2500 megavati ulatuses on pakkumist ära kadunud, siis ongi turul selline hind,“ rääkis Vainola.