Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rahvusraamatukogu kultuurinõunik soovitab lugeda Loone Otsa

-
25.09.2022
Loone Ots

Rahvusraamatukogu kultuurinõunik Karl Martin Sinijärv soovitab Postimehe raamatuportaalis lugeda EKRE liikme Loone Otsa raamatut “Kuulsad naismõrvarid. Šokeerivad mõrvalood läbi aegade”.

Kui teil on näidendit vaja, soovitavalt kultuuriloolise taustaga, siis minge Loone Otsa manu, tal on neid palju. Autoril on varuks ka arvestatav õpetlasekarjäär ning sellest johtuvalt pole üllatav, et seesuguse taustaga looja on tahtnud ja osanud toota ka ülevaatliku raamatu miks mitte näiteks naismõrvaritest, kirjutab Sinijärv.

„Loone Otsale tuleb au anda ses mõttes, et tema raamat võiks anda mõista – meil Eestis ei ole üksteise mahanottimine heaks tooniks ning üle paari neutraalse lehekülje sellega ära ei teeni,“ jätkab Sinijärv. „Eks iga nime ja juhtumi taga on oma lugu. Mõne lugu on selles, et lugu ei olegi ja mõni lugu on tegelikult väike kurb lugu palju suurema ja kurvema loo sees. Vastamata küsimusi on küllaga. Ent ühisjooneks – tapmine ei vääri meenutamist, mäletamist, raamatusse raiumist. Loomine väärib.

Sinijärv lisab lõpetuseks: „Kes tahab täiesti teistsugust Loone Otsa lugeda, mingu teatrisse või võtku ette mulluse romaanivõistluse esikohta jaganud, paljukiidetud ja -tutvustet “Armastus” ning elamus on vägagi erinev, samas garanteeritud.“