Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Heiti Hääl: mul on hirm, et tulevad talv ja jää, aga gaasi ikka pole

-
04.10.2022
Alexela tankla

„Minu suurim hirm on, et soomlased viivad poliitiliselt laeva oma sadamasse. Tulevad talv ja jää, ja meil ikka gaasi pole,“ tunnistas Heiti Hääl eelmisel nädalal toimunud majanduskonverentsil Äriplaan 2023.

Alexela Groupi suuromanik ja nõukogu esimees Heiti Hääl sõnas, et Alexela ehitatud LNG haalamiskai on sarnane Klaipedas asuva LNG-terminaliga, mida ehitati 18 kuud. „Meie saime hakkama viie kuuga,“ ütles Hääl Äripäeva vahendusel. See näitab tema sõnul, kui efektiivselt on võimalik soovi korral asju teha ja kui riigil on julgeolekuprobleem, on ülimõistlik teha erasektoriga koostööd.

Küll aga on Häälel mure, et oma osa jätab tegemata Elering ja LNG-laev jääb Eestisse tulemata. Hääle ja Eleringi juhi Taavi Veskimäe vaheline tüli on kiskunud Äripäevale teadaolevalt tuliseks. „Õnneks ma pole pidanud isiklikult viibima koosolekutel, kus Veskimägi on. Olen vana inimene, kõrge vererõhk …“ märkis Hääl.

Hääle sõnul pidi Alexela ehitama kai ja Eleringi ülesanne oli see ühendada kai pealt põhivõrku. Hetkel pole aga Elering seda teinud ja Hääl tõdes, et tal üha enam süveneb kahtlus, kas see saabki lõpuks tehtud. Kui aga põhivõrguga ühendatud ei saa, pole mõtet LNG-laeval siia tulla. „Ei saa tuua 200 miljonit eurot maksnud laeva siia niisama ulpima,“ ütles Hääl.

Allikas: Äripäev