Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

„Vaba sõna“ | Olev Träss: Kanada ülikoolides häirivad normaalsust erinevad radikaalid

-
24.10.2022
Laadime sisu...

Poliitilise vestlussaate „Vaba sõna“ seekordseks külaliseks Torontos elav väliseesti elu edendaja, keemiaprofessor Olev Träss, kes 12 aastasena põgenes perega Rootsi kaudu Kanadasse. Aastaid hiljem sai temast Toronto ülikoolis esimene eesti soost professor.

Juttu tuleb nii põgenemisest kui ka ideoloogiatest, mis tungivad kõrghariduse süsteemi, sealhulgas seksuaalvähemused, radikaalsed rohepöörajad jne.

„On radikaale, kes tahavad maailma muuta, neid on võib-olla 2-3 protsenti üliõpilaste seas, kes on välja treenitud radikaalsete professorite poolt, nad teevad elu nii ebameeldivaks ja kibedaks teistel, kes annavad lõpuks alla ja lasevad neil röökida, enamus on aga vait,“ rääkis Träss, kelle sõnul on nende hammasrataste vahele jäänud ka hulk professoreid.

Rääkides nn kliimasoojenemisest, siis Träss märkis, et Kanadas kasvatati tuhat aastat tagasi viinamarju ja Gröönimaa oli roheline, millele ka see nimetus viitab.

Me ei suuda kogu inimkonna energiavajadusi kunagi saada ainult päikesest ja tuulest,“ lausus professor.

Konservatiivide poliitiline vestlussaade “Vaba sõna” on eetris Virumaa TRE raadios igal kolmapäeval kell 19 sagedusel 97,0 MHz. Samuti nüüd ka laupäeviti kell 12. Saade on järelekuulatav ka aadressil https://viru.treraadio.ee/

Saatejuht on riigikogu liige Anti Poolamets.