Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kallas üritas Pentus-Rosimannusega seoses prokuratuurile suuniseid anda?

-
26.10.2022
Kaja Kallas ja Keit Pentus-Rosimannus
© Uued Uudised

Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) ütles Vikerraadio saates “Stuudios on peaminister”, et tema eeldus, et prokuratuur ei alusta kriminaalmenetlust endise rahandusministri Keit Pentus-Rosimannuse (Reformierakond) suhtes, ei tähenda suunise andmist prokuratuurile.

Nimelt küsis ERR-i Brüsseli korrespondent eelmisel nädalal Kallaselt, et kui prokuratuur peaks Keit Pentus-Rosimannuse tegevuse suhtes uurimise alustama, siis kas ta jääb valitsuse kandidaadiks Euroopa kontrollikotta.

“Prokuratuur on juba keeldunud ükskord sellesama asja algatamisest ja ma eeldan, et nad jäävad oma seisukoha juurde,” vastas siis Kallas.

Kallas rõhutas teisipäevases saates, et tegemist ei olnud suunise andmisega prokuratuurile.

Kallase eeldust, et prokuratuur ka nüüd menetlust ei alusta kommenteeris justiitsminister Lea Danilson-Järg (Isamaa), kes ütles, et kogu olukord on kahetsusväärne. “Prokuratuuri tegevuse kohta mingeid eeldusi välja hõigates võib avalikkusele jääda mulje, et nende tööd püütakse poliitiliselt mõjutada.“

Prokuratuur lubas oma otsuse kaebuse kohta teha järgmisel nädalal. Homme koguneb Mart Helme (EKRE) juhatamisel riigikogu korruptsiooni erikomisjon ning siis arutatakse Euroopasse kirja saatmist Pentus-Rosimannuse sobimatuse kohta Euroopa Kontrollikoja liikmeks.