Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Mutti Kallas” teatas Merkeli eeskujul, et Ukraina sõja lõpuni võetakse kõik Eestisse tulevad põgenikud lahkelt vastu

-
26.10.2022
Kuulus pilt “Mutti merkelist” Süüria pagulasega. “Mutti Kallas” vist ei astu põgenike ligidalegi.
© Scanpix

Ukraina peaminister hoiatas, et sõda ja karm talv võivad Euroopasse paisata täiendavalt miljoneid ukrainlasi, isegi Saksamaa on teatanud oma hädasolekust põgenikega, aga Kaja Kallas leiab, et Eestil on raha ja kohti küll, et kõiki tulijaid vastu võtta.

“Hiljuti teatas Ukraina peaminister ajalehele Frankfurter Allgemeine, hoiatas, et Euroopat võib tabada migratsiooni tsunami. See on hiidlaine kohutavate tagajärgedega. Ja minu küsimus teile: kas valitsus on arutanud, kuidas selle võimaliku peatselt saabuva Ukraina migratsioonitsunami vastu käituda? Juba praegu üle 100 000 reaalselt Ukrainast pärit inimesi siin Eestis liigub ringi. On teil mingisugune stsenaarium, et kas saame võtta veel 50 000 või 100 000 või on see mingi muu arv? Kas valitsus on arutanud, palju või kui suur meie süda on? Mutti Merkelil – Angela Merkelit kutsuti niimoodi – oli suur süda 2015. aastal. Kuidas Mutti Kallasel plaanid on?” küsis EKRE saadik Peeter Ernits.

“Ukraina peaminister hoiatas järjekordse emigratsioonilaine eest, juhul kui see sõda jätkub, Venemaa eskaleerib, pommitab üle Ukraina igalt poolt. Ja seda kõike rääkis ta selle jaoks, et lääneliitlased annaksid Ukrainale täiendavat sõjalist abi. /…/ me arutame seda teemat igas valitsuskabinetis, mida me saame teha, kus maale, või mida me saame teha tegelikult selleks, et migratsioonisurvet vähendada, mida me teeme selle jaoks, et vastu pidada ja mis on need kitsaskohad. Kõike seda me valitsuskabinetis kogu aeg arutame. See migratsioonisurve tõepoolest on erakordselt suur ja kõigil on väga raske, aga meie energia peab olema suunatud sinna, et sõda Ukrainas lõpeks. Siis lõpeb ka migratsioonisurve,” vastas peaminister optimistlikult.

“Tegelikult me oleme täna kulutanud mitte 0,4%, vaid 0,6% SKT-st Ukrainast saabunud pagulastele, 14. oktoobri seisuga. Küsimus on, ma palusin teilt vastust, kui palju me suudame vastu võtta, kui suur meie süda on: 50 000, 100 000, ja kas 1% SKT-st nendele. Te rääkisite seda elementaarset juttu, et siis kui sõda lõpeb, siis ei ole midagi. Aga konkreetset vastust palusin, auväärt valitseja,” küsis Peeter Ernits üle.

“Meie vaenlane ei ole see sõjapõgenik, Ukraina sõjapõgenik, kes põgeneb langevate pommide eest. Meie vaenlane on Venemaa, kes oma naabrite suhtes nii agressiivselt käitub ja ründab, tsiviilelanikele tahab võimalikult palju kahju teha. See on meie vaenlane, see on meie oht, mitte see inimene, kes siia sõja eest pakku tuleb,” ütles Kaja Kallas.

Seega ei kavatse Reformierakond ja Kaja Kallas massimigratsiooni kuidagi piirata, ei idapiiri kaudu Venemaalt, kust võivad tulla vägagi ohtlikud libapõgenikud, ega ka teiste piirilõikude kaudu, kus kontroll sootuks puudub. Ometigi on ka ametlikult saabunud 61 000 põgeniku seas vaid 38 000 sellist, kes on küsinud ajutist kaitset. Kes on need ülejäänud ja mida nad siin teevad, see Kaja Kallase valitsust ei huvita. Nagu ei huvita, teda, kas Eesti ise saab hakkama, kui tulijaid tuleb veel kümnetes ja sadades tuhandetes.