Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mart Helme: „Loomulikult toetan Ukrainat, aga soovin kiiret rahu“

-
27.10.2022
Mart Helme
© UU

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimees Mart Helme tunnistab, et tema sõnakasutus venekeelses ERR-i kanalis oli ebaõnnestunud, kuid jääb endale kindlaks, et praeguses geopoliitilises olukorras on maailmale kõige kasulikum rahu sõlmimine.

„Kui ma ütlesin, et ma olen rahu poolt, siis, kas siin leidub inimesi, kes on rahu vastu?“ ütles Helme, lisades, et sõda on laienemas juba teiste riikideni ja üha enam räägitakse tuumapommist. „Kas me seda tahamegi?“ küsis ta.

Helme rõhutab, et nii erakond kui ka tema isiklikult on alati toetanud Ukrainat sõjas Venemaa rünnakute vastu ning seda on ka mitmel erineval moel välja näidatud.

Nõnda on kirjutatud alla riigikogus vastu võetud Ukrainat toetavatele ja Venemaad terroristlikuks riigiks kuulutatud avaldustele. Samuti on erakonna liikmed abistanud Ukrainat humanitaarabiga, asutatud on ka Ukrainat abistav mittetulundusühing.

Mis puutub meedias esitletavat narratiivi, justkui muudaks üks ebaõnnestunud lause EKRE või tema enda varasemaid selgeid seisukohti Ukraina toetamisest, siis saab seda väita vaid pahatahtlik propagandist.

Helme juhib tähelepanu, et kui Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi ei hääletanud Soome ja Rootsi NATO-sse võtmise poolt, ei teinud keegi sellest järeldust, nagu oleks Ligi ise või kogu Reformierakond nende riikide NATO-ga liitumise vastu.

Ühtlasi tuleb tähelepanu taaskord juhtida sellele, et kõige suurem julgeolekuoht praegu on Eestile massiline immigratsioon üle Eesti-Vene piiri inimeste poolt, kes väldivad Venemaal mobilisatsiooni. Selle mitte takistamine Kaja Kallase valitsuse poolt aitab kaasa viienda kolonni plahvatuslikule kasvule Eestis ja loob ideaalsed tingimused hübriidsõja pidamiseks.