Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Meedia: reformierakondlane Marko Mihkelson tegi lapseealisest alastifotosid

-
28.10.2022
Marko Mihkelson on endale vee peale tõmmanud – sellised teod lihtsalt ei aegu ega ole summutatavad.
© UU

Meedia tegi avalikuks, et riigikogu saadik, väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson (Reformierakond) tegi mõne aasta eest lapseealisest alastifotosid. Postimees kirjutas, et Mihkelson tegi lapseealisest alasti või napis riietuses pilte.

“Näha oma väikesest lapsest niisuguseid fotosid – selleks ei valmista ükski lapsevanem end ette ega kavanda, mis ta teeks, juhul kui näeks,” ütles vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmets, kelle kliendi hagi Mihkelsoni vastu kohtus menetleti. Samas oli üks lapse vanematest fotode tegemisest teadlik ja sellega nõus.

Ometi Marko Mihkelsoni suhtes kriminaalmenetlust ei algatatud, tegemist oli tsiviilküsimusega. Kõik asjakohased menetlused on olnud kinnised ja Mihkelson ise ajakirjandusele kommentaaride andmisest keeldus.

Mägi-Rohtmets lisas, et kohtumenetlus on lõppenud ja ta ei saa täpselt öelda, mis lahenduseks sai.

Postimehele teadaolevalt lepiti kokku, et alaealisi lapsi Mihkelson enam sellisena pildistada ei tohi. Asjaga tegelenud ametid ei leidnud, et Mihkelson oleks tahtlikult valmistanud lapsest erootilist või pornograafilist teost. Pigem olevat riigikogulase pildid tehtud eksimuses, mänguhoos. Postimehele teadaolevalt ei ole tuvastatud ka seksuaalset väärkohtlemist ega muud kriminaalset tegu.

Marko Mihkelson kuulus 2001. aastast erakonda Res Publica ning seejärel erakonda Isamaa ja Res Publica Liit. 26. juunil 2017 teatas ta, et lahkub erakonnast. 4. septembril 2018 astus ta Reformierakonda.

1990ndatel, juba enne poliitikasse tulemist oli ta Postimehe korrespondent Moskvas, hiljem Balti Venemaa Uurimise Keskuse direktor.

Mihkelson kirjutas hiljem sotsiaalmeedias, et tegemist on manipulatsiooniga, mis “puudutab sassis peresuhteid kõige räpasemas vormis” ja meediale on lekitatud ema tehtud fotosid lapsest.