Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakonda kuulunud Narva poliitik mõisteti häälteostmises süüdi

-
28.10.2022
Narva sai taas reformierakondlikku majanduspoliitikat tunda.
© UU

Viru maakohus tunnistas eile Reformierakonda kuulunud Narva poliitiku, kohaliku linnavolikogu liikme Sergei Gorlatši süüdi valijate seadusevastases mõjutamises. Kui karistus jõustub, peab ta minema üheks kuuks vangi.

Gorlatš tunnistati kuriteos süüdi ja teda karistati ühe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistusega. Neist üks kuu kuulub kohe ärakandmisele ja ülejäänud karistusaja saab kanda tingimisi kaheaastase katseajaga, kajastas ERR.

Süüdistuse järgi organiseeris Gorlatš koos MTÜ Narva Kutsehaigete Ühing juhatuse liikme Natalja Simonovaga 40 inimesele väljasõidu Narvast Toilasse, kus väljasõidul osalejatele korraldati ekskursioon ning seejärel spaakülastus ning piknikueine. Spaakülastuse ning ekskursiooni eest tasus Gorlatš, pikniku ning transpordi rahastas MTÜ Narva Kutsehaigete Ühing, teatas prokuratuur. Hiljem võimaldati üritusel osalenutel bussis Gorlatši sülearvutist tema poolt e-hääletada. Seda tegi 17 inimest.

Reformierakonda kuulunud Gorlatš kandideeris valimistel Narva praeguse linnapea Katri Raigi (SDE) nimekirjas “Narva tulevik” ning sai 408 häält. Enne valimisi eeldati, et temast võib saada linnavolikogu esimees, kuid pärast häälteostmise kahtluse avalikuks tulekut keeldusid Raigi nimekirja saadikud temaga koostööst.

„On sügavalt sümboolne, et Reformierakonda kuulunud poliitik sooritas kuriteo just sellel valimisspordialal, mis on kõige rohkem erimeelsusi kutsunud üles näiteks EKRE ja Reformierakonna vahelistes vaidlustes. Aga ka konservatiivide piigimurdmisi teiste liberaalsete parteidega. See teema ja kuriteoväli on e-valimised!“ kommenteeris EKRE liige riigikogus Paul Puustusmaa.