Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas Mihkelsoni süüdistamisest: hoiduge ennatlikest järeldustest. Miks see Marti Kuusiku puhul ei kõlanud?

-
28.10.2022
“Mis Lukašenka? Mina otsisin silmadega Macroni!”
© Uued Uudised

Reformierakond on alatu ja kahekeelne kamp: kui nemad kedagi süüdistavad, siis lastakse sihtmärgile kogu äravool kaela; kui aga nende seas on keegi patustanud, siis külvatakse ta hoopis indulgentsidega üle.

BNS vahendab: “Peaminister Kaja Kallas ütles erakonnakaaslase ja riigikogu liikme Marko Mihkelsoni suhtes meedias tõstatatud lapse kohatu pildistamise süüdistusi kommentaarides, et tegu on kahetsusväärse juhtumiga, mis riivab tugevalt inimeste eraelu, ning seega tuleks hoiduda ennatlikest järeldustest.

“Mina sain juhtunust teada siis, kui moodustasin valitsust,” kirjutas peaminister ja Reformierakonna esimees Kaja Kallas reedel sotsiaalmeedias. “Ma saan tugineda sellele, et juhtunuga on tegelenud politsei ja ka lastekaitse. Marko Mihkelsoni suhtes ei ole alustatud ühtegi uurimist ning selle juhtumi taustal on väga keeruline vaidlus ja konfliktsed suhted laste vanemate vahel.”

Kaja Kallase sõnul on kõige tähtsam selles olukorras kaitsta laste eraelu puutumatust. “Tegu on kahetsusväärse juhtumiga, mis riivab tugevalt inimeste eraelu, ning seega tuleks hoiduda ennatlikest järeldustest ning poliitilisest kättemaksuhimust,” märkis peaminister.”

Poliitiline kättemaksuhimu on küll Reformierakonna peajoon, mida kohtas viimati Mart Helme väljaöeldu väänamise juures. Inimeste eraelu puutumatus ei ole neile kunagi probleemiks olnud. Viimases Riigikogu infotunnis näiteks selgus, et Kaja Kallas teab Helmede koduarvutis olevat tõlkekeelt ning Helmede sugupuud 19. sajandist.

Ennatlike järeldusi tegid nii Kaja Kallas kui ka ekspresident Kersti Kalkulaid EKRE ministri Mart Kuusiku puhul, kus riigipea eiras süütuse presumptsiooni ning Reformerakonna ihumeedia tormas mitme väljaande osavõtul Rakverre komprat kokku kraapima.

“Marko Mihkelsoni suhtes ei ole alustatud ühtegi uurimist,” väidab Kaja Kallas. Ka Indrek Tarandi osas mitte, peale purjuspäi vahelejäämiste. Toiduahelad kaitsevad alati omi ja Mihkelsoni asi poleks ilma lekketa ilmselt kunagi päevavalgele jõudnud – uurimine ilmselt summutati, või nagu kirjutas BNS-i uudis: “Asjaga tegelenud ametid ei leidnud, et Mihkelson oleks tahtlikult valmistanud lapsest erootilist või pornograafilist teost. Pigem olevat riigikogulase pildid tehtud eksimuses, mänguhoos.”

Noh, kui eksimuses ja mänguhoos, siis tõesti ei leitud alust uurida…

Uued Uudised

Plakat arvamusega Tartus.