Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mart Helme: „See otsus on diagnoos meie õigusriigi haigusele“

-
28.10.2022
Keit Pentus-Rosimannus, Mart Helme
© UU

Riigiprokuratuur leidis, et endise rahandusministri Keit Pentus-Rosimannuse (Reformierakond) kohta esitatud kuriteokaebuse kohta ei ole kriminaalmenetluse alustamiseks alust, nii oli peaminister Kaja Kallas ka varem suuniseid andnud.

„See otsus on diagnoos meie õigusriigi haigusele, see on täielik stalinism,“ kommenteeris kuriteoteate esitanud Mart Helme (EKRE), kelle jaoks ei tulnud selline otsus üllatusena.

Ta nimetab prokuratuuri selgitusi otsituteks ning kaalub selle asjaga edasi minna.

Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Mart Helme esitas 18. oktoobril prokuratuurile kuriteokaebuse, milles kahtlustab toimingupiirangu rikkumist seoses Pentus-Rosimannuse esitamisega Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadiks. Kuriteoteadet aitas koostada advokaadibüroo LEXTAL.

Riigiprokuröri Laura Aiaotsa sõnul on reguleeritud, et Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadi esitab küll rahandusminister, kuid kandidaadi leidmise protsess on reguleerimata.

Mart Helme esitatud 21-leheküljelise ja detailselt kogu protsessi, sh ametnike kirjavahetust kirjeldava kuriteokaebuse kohaselt on põhjust kahtlustada, et Pentus-Rosimannus korraldas ja suunas kontrollikoja liikme nimetamise protsessi ettevalmistamist rahandusministeeriumis ning selle valitsusse viimist ajal, mil tal oli endal isiklik majanduslik huvi selle ametikoha suhtes.