Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakonna moraalikompass purunes lõplikult: partei ladvik õigustab Marko Mihkelsoni uskumatuid nilbusi

-
29.10.2022
Laadime sisu...

Kui meedia selle paari aasta taguse asja üles võttis, asus Marko Mihkelsonile katet tegema tema abikaasa Tuuli Mihkelson, kirjutades muu hulgas: „Ma väga kahetsen, et ei arvestanud igapäevaselt oma perest pilte klõpsida pahatahtlike inimeste soovi ja võimalusega meie piltidele ligi pääseda ja neid enda õelate eesmärkide saavutamise tööriistana ära kasutada. Täna läbi valusate õppetundide targemana soovitan kõigil klõpsitud pilte üle vaadata selle pilguga, et kas keegi võiks saada neid soovi korral väga teistmoodi tõlgendada ja teile palju halba teha.“

Ja millised need pildid siis olid, mida väidetavalt müramise käigus 7- ja 10-aastasest tüdrukust tehti ja mida nüüd justkui „teistmoodi tõlgendatud“?

KUKU raadios “Muuli ja Aavik” tsiteeriti laste isa hagi. Kuuldu oli õõvastav. Isa leidis oma kümneaastase tütre telefonist üheksateist siivutut või sündsusetut fotot, mille oli teinud Marko Mihkelson, mille Marko Mihkelson oli üles laadinud ja salvestanud ka pilve. Hagis on fotode kirjeldused päris detailsed.“

Sellised „juhuslikud“ 19 korda järjest! Ja Tuuli Mihkelson kirjutab, et kõik pildid tehti tema teadmisel ja tal ei tekkinud emana küsimusi.

Väljaandele Elu24 räägib inimene, kes neid pilte on näinud: „Kui ma oleksin nende laste isa, läheksin talle ilmselt oma kätega kallale. Neid pilte nähes ma ei mõista, miks neid üldse säilitati. Tegu ei ole mälestuseks tehtud fotodega, mida justkui kenasti fotoalbumisse panna. Täna on neid pilte kirjeldatud kui mänguhoos tehtud. Need ei olnud sellised fotod. See on õõvastav. Ma mõistan õiguskaitseorganeid, kes ei saanud seda asja kohtusse viia, aga kõrvaltvaatajana tekitasid need pildid minus nördimust, viha. Neid pilte näinuna ütlen enda arvamusena, et vähemalt osa neist olid poseeritult tehtud. Mitte juhuslik klõps paljalt rannas jooksvast lapsest. Seetõttu on nende säilitamine minu silmis eriti väärastunud.“

Kummati kaitseb kogu seda pedofiiliahõngulist lugu ka psühhoterapeut Kait Sinisalu (kapo juhi kaasa): „See on katse hävitada Marko Mihkelson ning kius oma eksnaise suhtes“.

KUKU raadiosaates räägiti, et esmalt läks laste isa piltidega politseisse. Politsei algatas uurimise – kriminaalasjal on olemas ka number. Kahtlustuse esitamiseni see ei jõudnud. Politsei põhjendas, miks ta jättis Marko Mihkelsoni suhtes laste väärkohtlemise alusel kahtlustuse esitamata järgmiselt: “Politsei on leidnud, et kuna laste ema oli fotografeerimisega nõus, siis piltide tegemine oli igati seaduspärane. Kuna laste ise politseist abi ei saanud, siis tal ei jäänud muud üle, kui esitada tsiviilhagi Marko Mihkelsoni vastu.

Sõlmitud kokkuleppes oli laste isa üheks nõudeks see, et “Marko Mihkelson ei tohi puudutada laste intiimseid piirkondi“.

Laste isa Taavi Einaste advokaat Maria Mägi-Rohtmets ütleb intervjuus Delfile: „On äärmiselt kahetsusväärne, et Marko Mihkelson tahab varjutada enda suhtes olemasolevat tõde vanematevahelise hooldusõiguse vaidlusega, mis oli loomulikult ka tingitud Marko Mihkelsoni käitumisest. Enne seda toimis suhtluskord hästi ja polnud ka mingeid vanematevahelisi etteheiteid. Igasugused jutud vaimsest vägivallast isiku poolt, kellega ei elata juba aastaid koos, on ebausutavad ja ilmselgelt tekitatud soovist suunata tähelepanu peateemalt kõrvale. Isegi kui see oleks mingilgi määral tõele vastav, siis vastab terve mõistus, et ükskõik kui halb ja emotsionaalselt vägivaldne minu klient ka ei oleks, ei õigustaks see kuidagi Marko Mihkelsoni poolt kohatute fotode tegemist ja salvestamist.“

Kui kõige selle peale jätkab Mihkelson riigikogu saadikuna, veel enam parlamendi väliskomisjoni esimehena, ja kui reformierakondlased eesotsas peaministriga jätkavad Mihkelsoni kaitsmist ja isegi õigustamist, siis pole meil enam mõtet rääkida selliste poliitikute moraalist.

 

Allikad: Delfi, Postimees, ERR, Kuku-raadio