Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Liina Kersna kasutas ministrina avalikke ressursse enese reklaamimiseks

-
29.10.2022
Liina Kersna
© UU

Endine haridusminister Liina Kersna (Reformierakond) oleks pidanud hoiduma avalike ressursside kasutamisest enda reklaamimiseks oma sotsiaalmeedia kontol, leiab Ühingu Korruptsioonivaba Eesti juht Steven-Hristo Evestus.

ERR teatab, et erakondade rahastamise järelevalve komisjon pöördus ühingu Korruptsioonivaba Eesti poole eksperdiarvamuse saamiseks seoses Eesti Päevalehes ilmunud artikliga, mille kohaselt palkas endine haridus- ja teadusminister Liina Kersna rahva raha eest endale fotograafi, et uurida, kas minister võib avalikest vahenditest tehtud fotosid kasutada enda reklaamimiseks isiklikul sotsiaalmeediakontol ning kas selline tegevus on seadusevastane või vastuolus poliitilise kultuuriga.

Korruptsioonivaba Eesti nimel analüüsi kirjutanud Steven-Hristo Evestus nentis, et Kersna sotsiaalmeediakontol avaldatud fotode ülevaatusest jääb silma, et ministeeriumi kommunikatsioonimeeskond ei ole sugugi sama sagedusega ja igapäevaselt teinud ülevaateid ministri päevakavast ja kohtumistest, kui seda on tehtud ministri enda sotsiaalmeediakontol.

Evestus lisas, et fotode tegijana on ministri sotsiaalmeediakontol ära nimetatud ministeeriumi töötaja Raimo Roht ja et avaldatud postituste üksikasjalik ja viimistletud sisu võib olla ette valmistatud ministri nõuniku või ministeeriumi kommunikatsiooninõuniku poolt. See tekitab Evestuse sõnul aga küsimuse, kas minister kasutas ministeeriumiga töötajaid isiklikest huvidest lähtuvalt.

 

Tema sõnul peaks minister vältima olukordasid, kus ministeeriumi vahendite ja ressursside kasutamine on seotud ministri kui isiku ja/või poliitiku reklaamimise vajadusest.

Pildistamise eests ai ministeeriumi autojuht ka 450 eurot lisatasu.

Kersna ütles ERR-ile kommentaariks, et ministrina tegi ta oma sotsiaalmeediakontol eelkõige tööalaseid postitusi ja püüdles sellega läbipaistvuse poole.