Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallase migratsioonipoliitika: riik on venelasi ja ukrainlasi täis ning teada on ainult ajutise kaitse saanute napp arv

-
30.10.2022
Narva sillal on olukord samuti kuumaks muutunud.
© Uued Uudised

Kuidagi märkamatult paljastasid sotsist siseminister Läänemets ja isamaalasest välisminister Reinsalu, et Kaja Kallase valitsedes lasti migratsioon Ukrainast täiesti käest ja nüüd on riigil vaid ajutise kaitse saanute arv ning täielik teadmatus sellest, mida teevad kõik ülejäänud sisselubatud, kellest paljude puhul jäädi uskuma sõnu, et nad minevat edasi.

Vaadates Tallinnas linnaruumis ringi, kus kõik on venestumas, ringi liiguvad inimesed, keda näeb tavaliselt saadetes “Kaks kanget Venemaal” või “Võimalik vaid Venemaal”, kuidas teenindussfääris on “poohui” eestikeelsest teenindamisest, siis on seletamatagi selge, et venestumine on Kaja Kallase valitsuse tegu, mis algas võõrtööjõu sisseveo lubamisega (reeglite leevendamine välismaalaste seaduses) ning on kulmineerinud väidetava Ukraina põgenike sisserändega… Venemaa kaudu.

Kui võimu juures oleks kasvõi üks mõistlik inimene, küsiks ta – kuidas on võimalik, et Putin ründab Ukrainat, küüditab okupeeritud alade elanikud ja lubab neil siis Läände minna, et nad ringiga Ukraina rindele jõuaks – viimast väitis Riigikogu infotunnis Kaja Kallas, öeldes, et ukrainlased kasutavat võimalust Venemaa kaudu reisides Ukrainasse sõdima pääseda. Kas saab veel rumalamat juttu ajada?

Nüüd ongi Eesti Kaja Kallase juhtimisel jõudnud olukorda, kus täiesti ametlikult räägitakse 100 000 – 130 000 sisserännanust, kuid peaministril on teada ainult 38 000 ehk ajutise kaitse saajate arv. Ülejäänud võivad olla edasi Lääne-Euroopasse läinud olla, kuid ei pruugi, ja seda riik ei tea. Ta ei tea sedagi, miks eeldatavast Eestisse jäänute arvust ehk 61 000-st põgenikust üks kolmandik ajutist kaitset ei taha ja millised on nende plaanid. Ammugi ei tea riik, kui palju on riiki tulnud Putini agentuuri, et uut Krimmi ette valmistada.

Läänemets ja Reinsalu küll teevad asjalikku nägu pähe, siseminister lubab suuremat kontrolli ja selgemat infot, aga ega sellest midagi nagunii ei sünni, sest nii sotsid kui Isamaa ju toetavad Reformierakonna ametlikku migratsioonipoliitikat ehk siis nad ei hakka ukrainlastele kätt ette panema ka siis, kui neid tuleb 200 000 või 400 000 ning plaanis pole ka idapiiri kaudu tulekut lõpetada – kuigi kuidagi vabalt lubab Putin annektsiooniga mittenõustunutel Läände minna.

Kaja Kallas aga jooksutas kaheksa kuuga Eesti migratsioonipoliitika sedavõrd kokku, et maa on võõraid täis ja kellelgil pole pilti, palju neid võõraid siis siin on.

Reformierakonna poliitika on kõiges puhtideoloogiline, mille juures ei arvestata üldisi trende ega tehta vastavaid uuringuid – nii lähtutakse sõjapõgenike puhul ainult sõja kontekstist, kuigi Ukraina massimigratsioon Läändeoli juba ammu enne sõda väga suur, ja võib eeldada, et paljud sõja eest põgenikud kasutavad ära võimalust võõrsile jäädagi. Eesti jaoks tähendab see veelgi suuremat venestumist.

Uued Uudised

Loe ka Eestis on praegu iga 22 eestimaalase kohta üks Ukraina sõjapõgenik ja Minister Reinsalu tunnistab, et olukord on väljunud kontrolli alt