Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peaminister Kaja Kallas jätkab valetamist lausa eurotasemel

-
04.11.2022
Kaja Kallas valetab ja aina valetab.
© UU

Peaminister Kaja Kallas on võtnud endale pähe mõned väärarusaamad ja taob neid nagu rauda mistahes auditooriumi eest, sealhulgas valetab ta energiahindade järsu tõusu osas.

Peaminister kohtus Tallinnas Euroopa Keskpanga presidendi Christine Lagarde’iga ning jätkas sama rumala jutu rääkimist, mis tolles seltskonnas ilmselt ka kõlbab.

“Venemaa sõda Ukrainas tõstis kogu maailmas energia ja toidu hindu. Praeguses kõrge hinnatõusu keskkonnas tuleb tagada inimeste kindlustunne ning hoida samal ajal majandust võimalikult stabiilsel kursil, et koos tugevamana edasi minna,” kommenteeris Kallas.

Elektrihinnad olid laes juba enam kui kaks kuud enne Ukraina sõda, Kaja Kallas aga jätkab talle nii mugava legendiga, nagu oleks sõda energiahinnad taevasse kergitanud.

Näiteks kirjutas Tartu Postimees 8. detsembril 2021. aastal: „Viimastel kuudel rekordilisi hinnahüppeid teinud elekter on eestlastele käreda pakasega eluliselt oluline. Ent elektrivoolu krõbe hind paneb paljud keerulisse olukorda, sest hirm suurte arvete ees ei lase enam mugavust ja sooja tuba vanaviisi nautida.“

Stabiilsest majandusest Eestis küll rääkida ei saa, kui viimased uudised räägivad suurtest koondamistest Eesti ettevõtetes. Inimeste kindlustunne on ammu kadunud, sest nad toetuvad juba ammu säästudele.

Peaminister tõi välja, et peab inflatsiooni ohjeldamisel oluliseks nii keskpankade intressipoliitikat kui riikide püüdlusi eelarvetasakaalu poole,“ vahendab BNS.

Kaja Kallas „unustab“, et euroala keskmine inflatsioon on olnud pisut üle 10 protsendi, Eesti oma Reformierakonna“ eelarvetasakaalu“ fetiši ja tema enda valitsemise juures üle 25%.

Reformierakond ja Kaja Kallas on ise Eesti majanduse kriisi ajanud, aga üritavad seda ajada mistahes muu faktori kaela, jättes nende seast välja kõige tõelisema, rohepöörde.

Uued Uudised