Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond harjutab ühiskonda totalitaarse võimuga

-
07.11.2022
Valid Reformierakonna, saad majanduslanguse.
© Uued Uudised

Reformierakonna võimule tulles on Eestis alanud demokraatia kitsendamine ja hiiliv üleminek totalitarismile. Läänelikku totalitarismi, mis levib uusliberaalse riigivõimuga maades, et iseloomusta sedavõrd mitte stalinlikud meetodid, kuivõrd kontrolli kehtestamine ühiskonna üle kõike peensusteni reguleeriva seadusandlusega ning süvariigi-poolse “omade” üleoleku kehtestamine.

Kaja Kallase vähem kui kaheaastase võimutsemise järel on totalitarismi juba palja silmaga märgata, kuigi selle liberaalne variant kehtestab ennast hiilivalt. Näiteid sellest on küllaga.

Maris Lauri vaenukõneseadusega üritatakse piirata sõnavabadust. Ajakirjanduses valitseb varjatud tsensuur, mis tabas isegi võimutruu Eesti Ekspressi ajakirjanikke, kui nad riivasid süvariigi struktuure. Vasakliberaalse tsensuuri näitena võib tuua vasakliberaalse Delfi “faktikontrolle”, mis on saanud õiguse tsenseerida ka sotsiaalmeediat, Facebooki.

Esmakordselt taasiseseisvunud Eestis toodi rahumeelsete meeleavaldajate vastu eriüksuslased ja koerad ning represseeriti pillimängijaid. Üks juhtum on pärit ka Isamaa ja Juhan Partsi valitsemise ajast Lihulast, kuid seal paisati politseijõud Eesti vabadusvõitluse mälestajate vastu.

Pandeemia varjus kehtestati ebaproportsionaalselt karmid meetmed, osa ühiskonnast langes repressioonide alla ja lülitati ühiskondlikust elust välja, tervisekaitse sildi all rakendati sundvaktsineerimist ning kuigi alama astme kohtud on paljud vaktsineerimisest keeldunute vallandamised ebaseaduslikuks tunnistanud, tahab riik omakorda need vaidlustada.

Õigusriik on Eestis kadumise äärel, sest jõustruktuurid ja justiitssüsteem käsitlevad kuritegude menetlemisel erinevaid inimesi erinevalt just lojaalsuse põhjal: “omade” kuritegude osas pigistatakse silmad kinni, poliitiliste oponentide vastu algatatakse menetlus ka siis, kui selleks põhjust pole. Justiitssüsteem ise on karistamatu ka siis, kui seadust rikutakse täiesti avalikult (Taavi Pern, Andres Parmas). Puudub tsiviilkontroll prokuratuuri üle.

Seda nimekirja võib veel jätkata, aga unustada ei tohi ka seda, et Reformierakonna valitsus paneb Eesti inimesed elama külma ja pimedusse, nagu Põhja-Koreas; sest vaesuvatele inimestele pole toasoe ja elekter enam jõukohane. Kuigi Kaja Kallasel on Kim Jong-Unini veel omajagu maad, läheb ta seda teed kindla sammuga.

Uued Uudised