Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kalle Grünthal kutsub uuesti kokku Estonia laevahuku uurimise toetusrühma, kuhu ootab ka Kaja Kallast

-
08.11.2022
Kalle Grünthal

Riigikogu EKRE fraktsiooni saadik, parlamendi Estonia laevahuku uurimise toetusrühma vedav Kalle Grünthal kritiseeris eile parvlaev Estonia vraki uurimise rahastamise kohta peetaval arutelul Kaja Kallast, et valitsus pole Estonia vraki uuringutele täiendavate vahendite eraldamist isegi mitte arutanud. Kallas on öelnud ka, et ta on uurimise tulemuslikkuse suhtes skeptiline.

Grünthali sõnul viitab see kinnimätsimise soovile – suur laev läheb ligi tuhande inimesega põhja ja kriminaalasja ei algatata.

Grünthal rääkis, et oleme vahepealsete aastate vältel teada saanud, et vööriramp, mis oli peaaegu kinnises asendis, on sealt kõrvaldatud. Kes seda tegi ja miks ta seda tegi, me ei tea.

„Valitsus ei ole tahtnud neid uuringuid teostada ja on igati venitanud,“ kahetses Grünthal.

Parlamendi Estonia laevahuku uurimise toetusrühma esimehena kutsub ta uuesti kokku koosoleku ja pöördus Kaja Kallase poole: „Selgitamaks välja tõde, kes räägib tõtt ja kes räägib valet, korraldan ma peatselt komisjoni istungi, avaliku istungi, ja palun sinna Rene Arikase Ohutusjuurdluse Keskusest ja palun sinna ka peaminister Kaja Kallase. Räägime suud puhtaks sellises olukorras, kus me ei piirdu mitte ühe ega kahe küsimusega ega saa häma ajada, vaid saame tõelised vastused kätte teie käes. Las siis kogu Eesti rahvas vaatab teid, milline on teie suhtumine kogu sellesse Estonia uurimisse.“

Tänavu septembris möödus 28 aastat Läänemere suurimast laevakatastroofist Estoniaga, mis nõudis 852 inimese elu.