Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Oma kaitsevõimet näljapajukil hoidev Reformierakond panustab ainult liitlastele, britid aga lahkuvad detsembris

-
09.11.2022
Kagu-Eesti rahvale jääb see nägu ilmselt alatiseks meelde – mees, kes juhtis teerulli.
© Uued Uudised

Veebruaris Eestisse saadetud lahingugrupp naaseb detsembris Suurbritanniasse, kuigi Kaja Kallase valitsus lootis, et riiki jääb ligikaudu 2000 Briti sõdurit.

ERR kirjutab: “Nii kaitseminister Hanno Pevkur kui ka peaminister Kaja Kallas ütlesid septembri lõpus, et loodavad Suurbritannia ametikaaslastega jõuda kokkuleppeni, mille järgi saab siiski brittide kohalolekut pikendada. Värske kokkuleppe järgi naaseb aga lahingugrupp siiski detsembris Suurbritanniasse.”

Kaitseminister Pevkur rääkis, et Suurbritannia hoiab kõrges valmiduses Eestisse saatmiseks brigaadisuurust üksust, mis planeeritakse Eesti diviisi koosseisu ja on valmis vajadusel kohe Eesti kaitsmiseks appi tulema. Kodumaal baseeruv üksus aga ei pruugi Vene agressiooni korral Läänemere idakaldale jõuda.

Pevkur ütles, et mais tuleb Kevadtormile täiendav lahingugrupp ja lisaks saadab Suurbritannia Eestisse õhuväge, kuid õppuste üksus ei ole siiski sama, mis alaliselt siin paiknev väeüksus.

Reformierakond pole oma valitsemisaja jooksul suutnud liitlasi Eestisse kinnistada ning nende propaganda üritab igat väiksematki rotatsiooni kujutada täiendavate vägedena. Brittide lahkumine on siiski fakt. Samas on Kaja Kallase valitsus hoidnud oma kaitseväe arendamist näljapajukil, kõik rahaeraldised tähendavad kaitsevõimekuste saavutamist alles mitme aasta pärast.

Liitlased on Eestile üliolulised, kuid oma kaitsevõimet peaks kiiresti tõstma, sellega aga tegeleb Reformierakond väga vastumeelselt.

Uued Uudised