Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Minister Järvan ülbitses jälle: seekord luges ta infotunnis demonstratiivselt raamatut

-
09.11.2022
Kristjan Järvan

Varemgi ülbe käitumisega silma paistnud Isamaa poolt ametisse pandud ettevõtlusminister Kristjan Järvan näitas tänases riigikogu infotunnis ülimat arrogantsust rahvaesindajate ja seeläbi ka kogu rahva suhtes, kui peamiselt Kaja Kallasele suunatud riigikogu liikmete küsimuste ajal luges demonstratiivselt raamatut.

Lektüüriks oli tal Isamaa kunagise esimehe Mart Laari raamat „Pööre“. Teda ei kõigutanud ka istungit juhatanud Jüri Ratase märkus.

Järvani häiriv ükskõiksus riigielu suhtes on iseloomulik kogu praegusele valitsuskoalitsioonile, mis peegeldus ka praeguse peaministri Kaja Kallase vastustest.

Tavaliselt ongi küsimusterahe all peaminister ning teised ministrid on täitnud aega enamasti telefonis kolamisega, kuid on ette tulnud, et mõni on kaasa võtnud ka kudumisvardad ning teinekord on silmgi looja lastud. Viimati jäi sotside minister Peterson riigikogu istungite saali valitsuseloožis vahele huuletubaka mokkapistmisega.

Olgu öeldud, et kolmapäeviti kell 12-14 toimuv infotund on formaat, kus riigikogu liikmete küsimustele tuleb vastama kolm ministrit, kes on otseselt parlamendi poolt ametisse kinnitatud. Infotundi kantakse üle ka televisioonis ja riigikogu koduleheküljel ning sageli jälgivad seda ka Toompea lossi külalised.

Äripäev on kirjutanud, et ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministrit Kristjan Järvanit vähem või rohkem tundvad inimesed kirjeldavad teda kaheti: ühelt poolt öeldakse, et ta on kiire kohanemisvõimega nupukas ettevõtlusmees, teisalt paisatakse õhku küsimus, mis on Järvani ministriks hakkamise agenda, teda iseloomustatakse ka demagoogina.

Kui Kristjan Järvanist sai Eesti ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister, saatis teda info varasemate tegevuste kohta, millest ta rääkida ei soovi. Ta hakkas arendama platvormi Imortalis, mis viiks kokku naised, kes soovivad suhet loomata emaks saada, ja mehed, kes ei taha traditsioonilist peret ega isarolli, ent on valmis naist ühise lapse kasvatamisel rahaliselt toetama.

 

Aarne Mäe