Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel(med): Härra president, ostke naastudega vildid! Proua peaminister vastab megatonnidele milliliitritega! Kas Pärnu-Jaagupi sotsiaalhoolekanne kavandab väetite hoolealuste halastuspoomist? Aafrika sissid on juba Eestis?

-
10.11.2022
Alar Karis: Aafrikas on jääolud

Rõskest Eesti novembriilmast lendas president Alar Karis mehiselt veelgi külmemasse Egiptusesse Sharm el Sheikhis toimuvale Aafrika kliimakohanemisele, kus esmaspäeval ütles, et digitaliseerimine, kvaliteetandmete kättesaadavus ja rahvusvaheline koostöö on pidevalt omavahel sõdivate aafriklaste edu võti. ÜRO kliimakonverents keskendus Aafrika toimetulekule kliimamuutustega, teatas presidendi kantselei pressiesindaja.

BNS vahendab: president Karis rõhutas vajadust töötada välja ja kasutada rohkem andme- ja teaduspõhiseid lahendusi, et jälgida, mõõta, mõista ja teavitada kliimamuutuste mõjudest ning olla kiiremini võimeline kohanema. “Eestis on välja töötatud arvukalt kaugseire- ja satelliidiandmetel põhinevaid lahendusi ja prototüüpe, et tõhusamalt jälgida metsaressursse, rannikualade võimalike üleujutuste riske või jääolusid. Meil oleks hea meel katsetada neid lahendusi DEALi algatuse raames kliimamuutustest kõige enam mõjutatud maades Aafrikas,“ sõnas Eesti riigipea. Seda hämmastavat avaldust vahendasid ka Uued Uudised.

Loodetavasti varustas presidendi kantselei härra Karist korralike naastudega viltidega, kui too Aafrikasse lendas. Jääolud pidid seal enne kauaoodatud digitaliseerimist päris karmid olema.

+ + + + + + +

Kui EV president leiutas Aafrika jaoks jääolud, siis EV peaminister pakkus eile Riigikogu infotunnis eesti kaitseväele välja uue suurtükkide kaliibri ühiku – milliliitri.

„On juba lepingutega kaetud tankitõrjemoon, sealhulgas Instalaza laskemoon, on ühekordsed keskmaa tankitõrje raketisüsteemid, me oleme lisaks veel tankitõrjesüsteeme hankinud, laskemoona, 155-milliliitriliseid suurtüki laskemoona…“, lausus Kaja Kallas. Rahvasaadik Kalle Grünthal esitas muidugi protseduurilise küsimuse, et kas tõesti tuli nüüd elektrimolekulidele lisa, Riigikogu esimees Jüri Ratas vastas, et tema ei pea tõlkima, mida kõike peaminister siin räägib, peaminister aga nähvas härra Grünthalile, et tal polevat kõrvakuulmisega kõik korras.

Infotunni salvestusest ei saa kõigi Kaja Kallase sõnadest ähmase artikuleerimise tõttu küll aru, aga „milliliitrid“ kõlasid küll piisavalt reljeefselt, kuigi sealkohal ta komistas – ilmselt sai isegi aru, et ütles midagi valesti, aga mida nimelt ütles ta valesti, sellest ta täpselt aru ei saanud.

+ + + + + + +

Uudis sotsiaalhoolekande valdkonnast: „Põhja-Pärnumaa Vallavalitsus kuulutas välja konkursi sotsiaaltööspetsialisti ametikoha täitmiseks.
Ametikoht on tähtajaline ning uue spetsialisti põhiülesandeks on sotsiaaltöö korraldamine Põhja-Pärnumaa vallas Pärnu-Jaagupi Halduskeskuse piirkonnas.“

Pretendeerida sellele kohale võib veel 10 päeva ehk 20. novembrini, aga mitte sellest ei tahtnud ma siin rääkida.

Uudis on illustreeritud korraliku südamekujuliseks keeratud nööriga. Nöör on täpselt samasugune, nagu vahel filmides näidatav poomisnöör.

Mida uudise autorid tahtsid sellega öelda ja mida tegelikult mõeldakse Pärnu-Jaagupis „sotsiaaltöö“ all, jääb selgusetuks. Igaks juhuks täpsustage vallavalitsuses, mis nimelt oskusi ja kvalifikatsiooni peab omama kandidaat ja kui kõrgele tahetakse tõsta sealkandis väetite teenindamist või väeteid endid.

+ + + + + + +

Ja Õhtuleht avaldab sensatsioonihõngulisi fakte: loo nimi on „SENITEADMATA PALJASTUSED / Seitse fakti, mida sa Sissi kohta veel ei teadnud“.

Ma ei hakka seda uudist lugema põhimõtteliselt, ja seda pealkirjas sisalduva sõna „veel“ pärast.

Nõuan kõigepealt ka kaheksanda fakti paljastamist: nagu öeldakse Smokie ja Tarmo Pihlapi laulu hilisemas versioonis: „Oh, Sissi – who the f. is Sissi?“

Seda fakti ma „Sissi“ kohta „veel“ ei tea.

Mulle täiesti piisab sellest, et ma tean, mis asi on Õhtuleht, kus olen aastaid töötanud ja nüüd ei usu oma silmi, missuguseks süldiväljaandeks on see muutunud.

Ivan Makarov