Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tartu volikogus purunes sotside, tekkis aga LGBT rakuke

-
10.11.2022
Ülikoolilinnas on nii palju teha, et sotsialismi ehitamine jäi ühele volinikule jalgu.
© Internet

Mõnikord tulevad uudised päris loogilises reastuses, aga küsimused jäävad ikkagi – mis juhtus näiteks Tartu linnavoliniku Karl Aaron Adsoni ja sotsidega?

Linnavolinik Karl Aaron Adsoni lahkumisavalduse esitamise tõttu lõppes Tartu volikogus Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni tegevus, vahendab BNS neljapäeval Tartu Postimeest.

Sotsiaaldemokraatide viieliikmeline fraktsioon registreeriti mullu 19. novembril volikogu istungil. Tänavu 13. oktoobril esitas Karl Aaron Adson avalduse fraktsioonist väljaastumiseks. Neli alles jäänud liiget ei saa moodustada fraktsiooni, kuna Tartu linna põhimääruse järgi saavad fraktsiooni moodustada vähemalt viis volikogu liiget.

Pool tundi varem teatas BNS: “Tartu linnavolikogu liige Karl Aaron Adson algatas neljapäeval volikogus LGBTQ+ ja soolise võrdõiguslikkuse toetusrühma moodustamise, mille eesmärk on ühiselt ja olenemata erakondlikest joontest seista LGBTQ+ kogukonna ja soolise võrdõiguslikkuse eest Tartus.

“Tartu oleks esimene kohalik omavalitsus Eestis, kus taoline toetusrühm loodaks. Näen, et meie linnas on paljugi, mida saame teha LGBTQ+ kogukonna hüvanguks ja soolise võrdõiguslikkuse tagamiseks. Usun, et sellise grupiga saaksime luua turvalisema linnaruumi LGBTQ+ kogukonna liikmetele ning naistele ja luua Tartust võrdsete võimaluste linna,” ütles Adson.”

Kas Adson lahkus sotsidest selleks, et luua homode toetusrühm? Siis oleks asjad päris hukas, sest sotsid on ju koos Eesti 200, roheliste ja Reformierakonnaga Eesti kõvemad homoagenda esindajad. Või väljus Adson kapist ja see ei meeldinud sotsidele? Ei kõla ka loogiliselt. Ilmselt pühendub Adson marksism-leninismi asemel vikerkaarelinna loomisele, milleks sotsidel pole lihtsalt aega.

Igal juhul sotside rakukest enam pole ja homode oma on.

Uued Uudised