Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Soomes poleks võimalik, et pedofiiliasüüdistus tõendite olemasolul summutatakse

-
10.11.2022
Soome parlament
© Kadri Vilba

Tallinna linnavolikogu EKRE fraktsiooni delegatsioon kooseisus Mart Kallas, Monika Helme, Urmas Espenberg ja Kadri Vilba, külastas 9. novembril Soome pealinna Helsingit. Delegatsiooniga liitusid ka Riigikogu liige Anti Poolamets ning EKRE Soome osakonna esindajad Merliin Grauberg-Riisenberg ja Valmer Kõrgemäe.

Külaskäik toimus EKRE sõsarerakonna Põlissoomlased Helsingi linnavolikogu fraktsiooni kutsel.

Soome poolt osalesid kohtumisel Helsingi linnavolikogu liikmed Laura Korpinen ja Mika Raatikainen ning Eduskunta liikmed Olli Immonen, Toimi Kankaanniemi, Sanna Antikainen, Mari Rantanen ja fraktsiooni nõunik Pia Kopra.

Vahetati muljeid munitsipaalteemadel, kõne all olid peamiselt liiklust ja liikluskorraldust puudutavad küsimused, selgus, et Helsingis on samuti käimas nn rohepööre, kus autode arvu soovitakse kesklinnas vähendada, kuid neil on see valutum, sest erinevalt Tallinnast on Helsingis aktiivses kasutuses metroo ja linnalähirongid ning linna all on tunnelid, mida kasutatakse alarmsõitudeks ja kaubaveoks. Kindlasti on vaja mõlemal pool Soome lahte tegeleda elektritõukerataste teemaga.

Kohtumisel arutati ka riiklikke küsimusi, eraldi tulid jutuks Ukraina-Vene sõda ja sellega kaasnev massiimmigratsiooniga toimetulek, suveräänsete riikide iseseisvuse järjepidev kärpimine, LNG-terminali teema, samuti rääkisime rohepöörde kahjudest nii Soome kui Eesti majandusele.

Eraldi arutati Ukraina pagulaste teemat. Soome on saabunud ja ennast registreerinud umber 50 000 sõjapõgeniku. Neile on loodud eelkoolid, kus käib aktiivne soome keele õpe.

Soome mõttekaaslased olid sügavalt šokeeritud Eesti endise väliskomisjoni esimehe – reformierakondlase Marko Mihkelsoni pedofiiliaskandaalist. Soomes selline asi ei oleks võimalik, et pedofiilia süüdistus tõendite olemasolul summutatakse. Samuti tulid jututeemaks tulevased valimised nii Eestis kui ka Soomes. Tallinna linnavolikogu EKRE fraktsiooni esimees Mart Kallas näitas fotosid meie kohalike omavalitsuste valimistel võltsitud sedelitest ja videot tühjade sedelite tembeldamisest. Ka sellised asjad ei oleks Soomes võimalikud.

Kohtumiste õhkkond oli äärmiselt sõbralik ja vastastiku mõistev. Kõik kohtumisest osavõtjad olid seda meelt, et peaksime tihedalt läbi käima ja mõtteid vahetama ja koostööd tegema.

Põlissoomlaste liikmetele esitati kutse tulla Tallinnasse vastukülaskäigule ja riigikogu valimiste päeval EKRE valimispeole. Kutse võeti rõõmuga vastu.

Eduskunta (Soome parlament) saalis algas koosoleku ajal arupärimine Euroopa Liidu metsadirektiivi kohta. Opositsioon esitas igati õigustatud küsimusi, sest metsatööstus on Soome majandusele tähtis valdkond ja selle Euroopa Liidu direktiiviga kaotavad paljud töö ja sissetuleku. Nii nagu meie valitsus, siis ka Soome sotside juhitud valitsus täidab truualamlikult kõiki Brüsselist tulevaid käske.

Eesti delegatsioon tõdes, et meie valitsus on “veel tublim” Meil lisatakse veel omapoolsed alandused juurde, et eesti rahval ei oleks mitte halb, aga väga halb. Diskussioon parlamendi saalis oli terav, kuid jäi lugupidavaks.

 

Uued Uudised