Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Koalitsioonierakonnad ei toetanud EKRE kohtute ega ka õppetoetuste eelnõusid

-
10.11.2022
Riigikogu

Kaja Kallase juhitav valitsuskoalitsioon hääletas eile maha kaks Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni algatatud  eelnõu, millest üks oli prokuratuuriseaduse ja kohtute seaduse muutmise seaduse, teine aga õppetoetuste ja õppelaenu seaduse muutmise seaduse eelnõu.

Esimese eelnõu tagasilükkamist toetas 41 saadikut ja vastu oli 18, seega langes eelnõu menetlusest välja. Teise eelnõu häälestustulemused olid 39/20.

EKRE saadiku Kalle Grünthali sõnul esitas Eesti Konservatiivne Rahvaerakond prokuratuuriseaduse ja kohtute seaduse muutmise eelnõu, sest viimased aastad on näidanud seda, et prokuratuur on muutunud valitsuse käes poliitiliseks tööriistaks.

Teiseks puudub prokuratuuri tegevuse ja ka kriminaalmenetluses toimuva üle, kus prokurörid võtavad vastu otsuseid, igasugune teenistuslik järelevalve.

Teise eelnõu kohta rääkis EKRE saadik Jaak Valge, et sel eelnõul on kaks eesmärki: strateegiliseks eesmärgiks on sündimuse kasvatamine ja lastega perede olukorra parandamine; lühema sihikuga eesmärgiks on see, et üliõpilastele ja kutseasutuste õpilastel oleks võimalik õppimisele keskenduda.