Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kus on vaigistamise nupp: kas meedia soovib iseendalegi suukorvi?

-
11.11.2022
ERR
© Uued Uudised

Kui seni on ajakirjandus, keda ennevanasti ka ühiskonna valvekoeraks kutsuti, kuid, kes viimastel aastatel on kujunenud suuresti õukonna sülekoeraks, lõrisedes sõnavabaduse eest seisnud, siis nüüd soovivad nad alandlikult suukorvi nii endale kui ka teistele pähe tõmmata.

Eile õhtul rahvusringhäälingus (sic!) kavas olnud „Ringvaates“ (Marko Reikop) kui ka „Esimeses stuudios“ (Mirko Ojakivi) nõudsid ajakirjanikud riigikogu esimehelt Jüri Rataselt aru, miks ta ei pannud riigikogu suures saalis rahvaesindajate küsimuste ajal mikrofoni kinni.

Jutt oli teadagi Marko Mihkelsoni teemal esitatud küsimusel, kas peaminister Kaja Kallas võtab selles rõvedas skandaalis kindla seisukoha ja annab viimaks ometi moraalse hinnangu.

Seni on end vabaks ja sõltumatuks ajakirjanduseks pidanud ERR ja teised meediamajad ikka seisnud demokraatia ja sõnavabaduse eest. Vähemalt näiliselt. Ent paistab, et see sõnavabaduseihalus on olnud pelk sõnakõlks ja pigem valikuline. Oleneb sellest, kellele sõna anda.

Tundub, et meedial on klähvimises hääl nii ära ja hambad rahvuskonservatiivide puremisest nii nürid, et selle „ühiskonna valvekoera“ võib vabalt loomade varjupaika viia või lihtsalt magama panna…

 

Aarne Mäe