Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tõdemus “Araabia maade kohtute probleemid on meile sarnased” hästi ei kõla

-
15.11.2022
Kui Eesti kohtusüsteemil on palju ühist Araabiaga, siis õigusriigist meil küll rääkida ei saa. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Alles selgus meil, kuidas kohtusüsteem varjas võimuerakonnaühe poliitiku perversseid kalduvusi, Eestis räägitakse üha enam justiitssüsteemi puudustest ja nüüd tõmmati lausa avalik võrdusmärk siinse ja araabiamaade kohtusüsteemi vahele – muide, enamikku araabiamaadest ei saa demokraatlikeks pidada.

BNS vahendab: “Riigikohtu esimees Villu Kõve osales eelmisel nädalal  Euroopa ja araabia riikide kõrgeimate kohtute juhtide koostööseminaril Liibanoni pealinnas Beirutis. Riigikohtu esimees märkis, et huvitaval kombel polegi selle Eestist üsna kaugel asuva piirkonna probleemid meie omadest nii erinevad. “Arutusel olnud teemad olid üllatavalt sarnased neile, mis on praegu Eestis päevakorral. Mõningaid erinevusi siiski leidub. Kui meil on raskusi uute kohtunike leidmisega, siis araabia riikides on probleemiks pigem valiku tegemine suure hulga soovijate hulgast,” nentis Kõve.”

Kuidas ka vaataks, araabia maadega võrdlemine pole Eestile kuidagi positiivne, sest peaaegu kõigis neis maades on demokraatiavaegus ning palju korruptsiooni. Kui ka kohtusüsteem on meil sarnane, siis Läänele omasest õigusriigist Eesti puhul küll rääkida ei tasu.

Uued Uudised