Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: „Kaja Kallas otsib nuppu, millega demokraatia välja lülitada“

-
17.11.2022
Martin Helme

Tänasel riigikogu infotunnil nõudsin Kaja Kallaselt aru tema diktatuuriihaluse kohta ja ega olnudki väga üllatunud, kui ta teatas, et sõnavabadust tulebki piirata ja Riigikogu liikmed ei tohikski tema valitsust saada kritiseerida neil teemadel ja selliste sõnadega, mis talle kohased ei tundu.

Kaks nädalat tagasi esinesin SAPTK korraldatud konverentsil “Kuidas tagada konservatiivne pööre?” sõnavõtuga, kus ütlesin muu hulgas järgmist:

“Mis on meie eesmärk, mida me tahame? Kõige minimaalsemalt minu silmis konservatiivne pööre on konstitutsiooniline restauratsioon ehk taastada Eestis põhiseaduslik kord, nii et meie põhiseadus on kõige kõrgem. Nii, et meie põhiseadus tegelikult ka töötab.

Meie kohtuvõim ei jõusta meie põhiseadust, meie põhiseaduslikud institutsioonid, kaasaarvatud parlament või valitsus või õiguskantsler ei ela tegelikult meie põhiseaduse järgi. Ja kui me räägime põhiseaduslikust restauratsioonist, siis see paratamatult ja vältimatult tähendab permanentset ja lepitamatut vastasseisu lähiaastatel Euroopa Liiduga. Euroopa Liit ohustab ja ähvardab meie vabadusi nii individuaalsel tasandil kui riigina.”

Ning veel:

“Meil on vastas äärmuslased ja radikaalid, kes mõistavad, et nende ajaaken hakkab sulguma ja nad ei põrku tagasi ühegi võtte ega vägivalla ees, et oma ideoloogilist düstoopiat jõustada. Me ei võitle tavalist valimisvõitlust järgnevatel kuudel, me võitleme ellujäämise nimel, et meil jääks üldse ellu mingisugune demokraatlik süsteem, vabadused, õigused.”

Kaja Kallas otsib aga nuppu, millega demokraatia välja lülitada ja Riigikogu opositsioon vaikima panna. Ja ta on maksurahadega ostnud üles niinimetatud erameedia marulise toetuse oma tegevusele.

 

Martin Helme, EKRE esimees