Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Raimond Kaljulaid läks vene rahapesurahaga EKRE ja rahapesu uurimise vastu?

-
23.11.2022
Punane Raimond Kaljulaid jagaks võimu kellega tahes, ainult mitte eestimeelsete rahvuslastega.
© UU

Sots Raimond Kaljulaid on sattunud suurde skandaali ja ilmneb, et rahapesijate annetus langes ajaliselt üsna kokku poliitiku isikliku ristisõjaga EKRE ning Vene-suunalt lähtunud rahapesu vastu.

Postimees vahendab: “Üle poole miljardi euro suuruses krüptorahakelmuses ja rahapesus osalemise kahtlusega ärimehed Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko olid 2019. aasta europarlamendi valimistel üksikkandidaadina kandideerinud Raimond Kaljulaidi suurima annetusega toetajad. Turõgin ja Potapenko annetasid kumbki Kaljulaidi kampaania toetuseks 12 500 eurot.”

2019. aasta Euroopa Parlamendi valimised Eestis toimusid 26. mail, seega tuli rahastus eelnevalt kampaania käigus. 21. märtsil 2019 aga kirjutas ERR: “Riigikokku valitud Põhja-Tallinna linnaosa vanem, Keskerakonda kuuluv Raimond Kaljulaid teatas neljapäeval, et alustas kampaaniat Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) võimuliitu võtmise vastu.”

Seega sai Kaljulaid kelmidelt raha just ajal, mil ta alustas kampaaniat EKRE mahategemiseks, ostes meediaväljaannetesse vastavat reklaami.

Raimond Kaljulaiu kampaania oli suunatud sellele, et EKRE-t ei võetaks valitsusse. Tol ajal oli juba teada, et rahandusministriks saaks Martin Helme, kes lubas laialdasemalt Skandinaavia pankade Venemaalt läbi Eesti Läände kulgenud rahapesu uurida. Seega siis: rahapesurahaga rahapesu uurimise vastu.

Kolmapäevases infotunnis rääkis Martin Helme selle kohta: “Selle nädala kõige kuumem uudis on, et riigikaitsekomisjoni esimees, teie koalitsioonikaaslaste sotside liige Raimond Kaljulaid on raha vastu võtnud Vene rahapesijatelt ja krüptoskeemitajatelt. Minu meelest oleks väga vaja teie seisukohta. Kas selline inimene sobib komisjoni juhtima ja kuidas te üldse hindate seda olukorda? Sest et kui midagi muud ei ole, siis on selge, et Raimond Kaljulaidil puudub kriitiline otsustusvõime ja ta ei saa aru, millega ta tegeleb. Aga tegelikult on asi ikkagi palju hullem. Sel ajal, kui ta Vene rahapesijate raha vastu võttis, kuulutas ta, et ta asub ründama tol ajal valitsuses olnud rahandusministrit, kes usinasti rahapesuvastast võitlust vedas, ehk mind.”

Peaminister keeldus seisukohta võtmast. Nagu ikka, kui “omad” korruptsiooniga vahele on jäänud. Selle kohta ütles Mart Helme: “Proua Kaja Kallas keeldub hinnangut andmast, aga ridade vahelt lugedes tema hinnang on selline, nagu oli Henry Kissingeri hinnang ühele diktaatorile: “Me teame, et ta on kaabakas, aga ta on meie kaabakas.””

Loe ka Raimond Kaljulaidi suurimad toetajad eurovalimistel olid suurkelmuses kahtlustatavad krüptoärimehed