Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Põhi käes: Toom toetab Europarlamendis Venemaa okupatsioonivõimude väljaantavaid ausweis’se ja seega legitimiseerib okupatsiooni

-
24.11.2022

Keskerakonna aseesimees ja eurosaadik Yana Toom on asunud toetama Venemaa okupatsioonivõimude poolt ukrainlastele vägisi pealesurutavaid passe, mis on hitlerliku Saksamaa poolt kunagi okupeeritud territooriumide elanikele jagatud ausweis’ide analoogid.

Eile, kui vene raketid tapsid järjekordse sülelapse Ukraina sünnitusmajas, jäi Toom Europarlamendis selliste tegude suhtes erapooletuks ja ei toetanud Venemaa tunnistamist terrorismi toetajaks, jäädes teatud mõttes inimsusevastaste kuritegude sallijaks.

Ta nimetas sealjuures Europarlamendi resolutsiooni „sõimuks, mil pole õiguslikke tagajärgi“.

Täna teatas aga Toom ERR-i vene eetris ja oma venekeelsel internetileheküljel, et hääletab täna vastu regulatsioonile, mis tunnistaks Venemaa poolt okupeeritud territooriumidel välja antud passid mittekehtivateks Euroopa Liidu territooriumil. Oma vastuseisu põhjendas ta inimlikkuse kaalutlustega.

Postimees andis Toomile jälle ruumi tema teguviisi õigustamiseks. Jüri Ratas, kes käis Ukrainas sütitavaid kõnesid pidamas, vaikib nüüd, nagu kala. Härra Ratas, Teie asetäitja toetab Euroopa parlamendis Venemaa okupatsiooni. Kas Te olete valmis poliitiliseks vastutuseks?

Vaikivad ka teised poliitikud ja peavoolumeedia.

Ivan Makarov