Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Niite tõmmanud suurärimees nimetas Jüri Ratast nulliks

-
24.11.2022
PortoRollo valitsuse esitlemine
© UU

Eesti Ekspress kirjutas, kuidas suurärimees Hillar Teder kehutas Keskerakonda sõlmima 2019. aasta riigikogu valimiste järel valitsust Reformierakonnaga.

Täna teame, et koalitsioon moodustati siiski Kekserakonna, EKRE ja Isamaa vahel, kuid ligi kaks aastat hiljem lõi Ratas koalitsioonipartneritele noa selga ning heitiski oravatega ühte, tekitades nn PortoRollo valitsuse, Reformierakonnalt sai Ratas omakorda aasta hiljem noahoobi selga ja nad vsiati üle parda.

Juhtiv riigiprokurör Taavi Pern esitas neil päevil Porto Franco kohtuprotsessil tõendina Tederi poolt Tallinna linnapea Mihhail Kõlvartile saadetud SMSi.

Kaitsepolitsei leidis intrigeeriva sõnumi 2021. aasta jaanuaris, kui vaatas Porto Franco kriminaalasja uurimise käigus läbi Kõlvarti mobiiltelefoni.

Teder saatis kõnealuse SMSi Kõlvartile 8. märtsil 2019. SMSi algul teatas Teder, et on nii, nii piinlik. „Minu arvamus Ratasest ja Kiigest on suur null.“

Kas Kõlvart vastas Tederile omapoolse sõnumiga, seda prokurör Pern ei avaldanud.

Päeva esimeses pooles tutvustas Pern veel ka abilinnapea Eha Võrgu mobiiltelefonist leitud helisalvestist. Tegemist oli erakonna endise peasekretäri Mihhail Korbi sõnavõtuga 23. novembril 2021, kus ta manitses keskerakondlasi mitte mingil juhul seadust rikkuma, vähemalt järgmised poolteist aastat…