Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kristel Menning avastas Viimsis järjekordse korralageduse

-
24.11.2022
Kristel Menning

“Vallalise kaunitari” saates sõidutas tegelasi äge sõiduriist. EKRE Viimsi osakonna juht ja Viimsi valla volikogu revisjonikomisjoni juht Kristel Menning on selle Viimsi poolsaarel müriseva hõljuki ja selle kodusadamaga seonduva luubi alla võtnud.

Eesti Ekspress kirjutab, et see masin äratas tähelepanu müraga. Menning selgitas välja, et lärmav masin on Venemaal ehitatud ja ligi 100 000 eurot maksnud aeroglisser ehk hüdrokopter.

Masina soetas Rohuneeme sadamas baseeruv MTÜ Vabatahtlik Merepäästeühing, mida juhib.

Ühing sai mullu väikesaarte programmi raames ostutoetust, sest aeroglisser tagab juurdepääsu väikesaartele sõltumata mere- ja jääoludest. Projekti kasusaajatena olidki taotluses märgitud Prangli, Naissaare, Kräsuli ja Aegna saare elanikud, kokku 105 inimest. Lisaks saab aeroglisserit tarvitada päästetöödeks. 6000 eurot eraldas ostuks ka Viimsi vald.

Nüüd aga avastas Kristel Menning, et rahva raha eest ostetud masinaga pakutakse ka turismiteenust ja lõbusõite, seda Tallinna Veespordiklubi nimel.

Menning kurtis aga, et vallavalitsus on üritanud juriidilise juraga seda revisjoniakti põhja lasta.

 

Alikas: Eesti Ekspress

 

Loe lisaks:

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120101954/viimsi-vark-rahva-rahaga-soetatud-kallist-veesoidukit-tarvitati-keelatud-lustireisideks