Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Alar Karis: vene aktsent on meile nagu lihane emakeel

-
24.11.2022

President Alar Karis avaldas kohtudes ajakirjanikega rõõmu selle üle, kuidas areneb Ida-Virumaa, julgustades rääkima rohkem eesti keelt ja võtma osa eesti kultuurist.

Ta peatus põhjalikumalt eestikeelsele hariduse ülemineku probleemidel ja kinnitas, et küsib ka ise ministritelt, kust võtta nii palju õpetajaid. „Me ei lahenda seda probleemi ühe ööga“, tunnistas ta.

Ühtlasi toetas Alar Karis venelaste üht lemmikväidet, et eestlased ise ei oska oma eesti keelt korralikult, mida nad siis veel teistelt tahavad.

„Vaadake, kui palju vigu ma tegin selle jutuajamise ajal. Eesti keele õpetaja kisuks endal juuksed juurtega välja. Isegi eestlased ei oska eesti keelt täiuslikult,“ ütles president (tagasitõlge eesti keelde rus.postimehe artiklist).

Alar Karis kutsus üles mitte pöörama tähelepanu vigadele eestikeelses kõnes:

„Vene aktsent pole meie jaoks enam võõras, pigem vastupidi, ta sai meie jaoks millekski omaks ja lähedaseks“ (Русский акцент нам больше не чужой, скорее наоборот, он стал для нас чем-то родным).

Kes need „meie“ on, härra president? Ja miks Te teete presidendina nii palju kõnevigu, nagu väidate? Kas seda annaks kuidagi parandada? Kuhu vaatavad Teie nõunikud? Millega tegeleb presidendi kantselei?

Ivan Makarov