Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Üks Riigikogu seltskond eiras EKRE ettepanekuid Vene “diplomaatide” osas ja andis võimaluse Putini luurajatele

-
25.11.2022
EKRE poliitikud Vene saatkonna ees Ukrainat toetamas.
© UU

Hiljuti võttis Riigikogu vastu avalduse, mis kuulutab Putini režiimi terroristlikuks, kuid hääletas maha EKRE ettepanekud Venemaa reaalseks isoleerimiseks, millest üks oli saatkondade personali ja tegevuse viimine miinimumini – ja nagu ikka, oli EKRE-l õigus, sest värsked uudised teatavad FSB aktiivsusest diplomaatilistel kanalitel.

Postimees kirjutas neljapäeval: “Diplomaat-ohvitser Vene saatkonnast üritas hankida andmeid riigihangete ja asutuste kohta. KAPO: eriteenistused kasutavad sageli diplomaatilist kattevarju.”  Ehk siis: “Portaal Rus.Postimees sai info, et üks Vene Föderatsiooni saatkonna töötaja esitab oma Eesti tuttavatele palju ebatavalisi küsimusi. See lubab oletada, et tegemist võib olla Venemaa eriteenistuse töötajaga, kes tegutseb diplomaatilise staatuse varjus.”

Sellist tegevust tulnuks juba ammu piirata ja Riigikogul ehk seadusandjatel oli võimalus seda koos Venemaa-vastase avaldusega kinnistada. Reformi- ja Keskerakond, sotsid ja isamaalased seda teha ei tahtnud, neile aitas sõnadest küll.

„Diplomaatiliste esinduste taseme vähendamine saadab selge ja ühese sõnumi Venemaa rahvusvahelise staatuse vähenemisest. Tegemist on konkreetse ja arusaadava sammuga Venemaa diplomaatilise staatuse vähendamiseks,“ selgitas EKRE esimees Martin Helme tollal.

Venemaa saatkonna luuretegevust tuleb piirata, nagu paneb ette EKRE, ja Riigikogu passiivsusest hoolimata on vaja see ära teha.

Uued Uudised