Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rikkus pole häbiasi: Keskerakond annetas suure summa katuserahast Eesti ühe rikkama ärimehe rallirajale

-
25.11.2022
Siret Kotka
© Uued Uudised

Keskerakond annetas suure osa Lääne-Virumaale läinud katuserahast Eesti ühele rikkamale ärimehele Oleg Grossile. Kas selleks, et tema kauplused Lääne-Virumaal saaks Keskerakonna valimisreklaame täis kleepida?

Eile pärastlõunal avaldas Riigikogu rahanduskomisjon tabelid, millest nähtub, milliseid organisatsioone erakonnad katuserahadest toetavad. Sealt näeb, et Keskerakond annetas koguni 20 000 eurot Kehala ringrajale.

Kehala ringraja omanikuks on MTÜ Kehala, mille juhatuse liikmeteks on Oleg Gross ja Georg Gross. Lääne-Virumaalt on Riigikokku valitud Siret Kotka.

Kokku said spordiga seotud mittetulundusühingud maakonnas üldse 40 000 eurot.

Regionaalsed investeeringud ehk rahvakeeli katuserahad on see osa riigieelarvest, mida Riigikogu liikmed saavad jagada endale meelepärastele organisatsioonidele, kuid mis eeskätt on mõeldud regionaalseks arenguks.

Kas tõesti on Eesti ühel rikkamal inimesel, kelle varandust hinnatakse ligi 177,5 miljonile eurole (Äripäeva rikaste edetabelis 17. koht) ja kes sõidab oma objektide vahet hirmkalli helikopteriga, on vaja katuserahast seda summat, et rallirada korras hoida? Millise näoga ta selle vastu võtab või kas ta tõesti esitas avalduseselle saamiseks? Kuidas riivab see nende ühingute õiglustunnet, kel hakkamasaamisega suuri raskusi? Mida kõneleb see poliitiliselt neutraalsena näida püüdva ettevõtja tegelikest eelistustest?

Virumaa Teatajale väitis MTÜ kaasomanik Georg Gross, et nemad ise seda toetust ei küsinud, kuid hindas seda positiivseks üllatuseks, sest EAS polnud nende taotlust rahuldanud. Toetusega kavatsetakse katta jooksvad kulutused. Muide, sel rajal käib harjutamas ka miljoneid teeniv ralli maailmameister Ott Tänak.

Alles eile osales Oleg Gross Rakveres heategevuslikku teemat käsitleval konverentsil, kus ta ütles muuseas, et iga ettevõtte annetus on töötajatelt. Tema rallirajale antud annetus on kõikide maksumaksjate arvelt.

Grossi sõnul on erakonnad teda korduvalt kutsunud poliitikasse ja valimistel osalema. „Ka praegu on kutsutud nii mind kui pereliikmeid ja ka minu ettevõtte töötajaid. Minu vastus on olnud aga kindel ei. Mul ei ole selleks vaja isegi mõtlemisaega,“ rääkis Gross mõni päev tagasi Lääne-Virumaa uudistele. „Ma ei saa ennast positsioneerida erakondlikult. Suhtleme palju omavalitsustega, kus on poliitikud ja kui seoksin end mõne parteiga, siis oleks ettevõtlusega tegelemine kohe takistatud,“ ütles ta.

Nii ongi laia ampluaaga ettevõtjatel kasulik erinevate parteidega flirtida.

Näiteks Keskerakonda kuuluv Rakvere linnapea Triin Varek on sageli postitanud sotsiaalmeediasse pilte koos maakonna suurima ettevõtja Oleg Grossiga, sealhulgas on kajastatud ka kopterisõite. Postitused on lõppenud sageli tänuga: “Aitäh, Oleg!”.