Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Helle-Moonika Helme: “Naiste tugiteenuste tegevusele tuleb kindlasti lisaraha anda”

-
25.11.2022
Helle-Moonika Helme konverentsil

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna poliitik Helle-Moonika Helme osales tänasel rahvusvahelisel naistevastase vägivalla ennetamise päeval selleteemalisel konverentsil “Pere – kas oht või turvaline sadam?”

“Pean oluliseks, et naiste tugiteenus jääks just kompleksteenusena alles maakondlikult tasandil,” märkis Helme, lisades, et kindlasti tuleks tulevikus teenusesse lisada ka eraldi lastele mõeldud teenused.
Helme: “Väga oluliseks pean kõikidel tasanditel perekonna väärtustamist, eriti tööd noortega. Vägivalla mustrid kanduvad edasi põlvest põlve, seepärast on tähtis, et need mustrid saaksid katkestatud. Minu hinnangul ei saa üle ega ümber just kristliku kasvatuse olulisusest.”

Ta rõhutas, et ärgem unustagem, et kristluse põhituum seisneb armastuses, kõikehõlmavas armastuses, see on õpetus andestamisest, hoidmisest, vabadusest ja stabiilsusest. “Kristlikus kasvatuses on väärtustatud abielu selles parimas tähenduses, mistõttu on äärmiselt kahetsusväärne, et meie uutes kooliprogrammides on perekonnaõpetuse õppekavadest kadunud sõna ‘’abielu’’ ja ‘’püsisuhe’’,” ütles Helme, kelle sõnul tuleks kindlasti naiste tugiteenuste tegevust lisarahastada.