Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peeter Ernits harjutas Estonias balletti

-
25.11.2022
Peeter Ernits

Täna toimus järjekordne Rahvusooper Estonia töövahetusüritus „Sassis päev“, kus seekord läksid vahetusse estoonlaste ja riigikogulaste töökohad. EKRE fraktsiooni liige Peeter Ernits läks balletti proovima.

Peeter Ernitsale algaski päev hommikuse algas balletitrenniga Estonia teatri proovisaalis. „Tantsinud olen palju, baleriinidega pole seevastu kunagi varem koos harjutanud. Vägev kogemus. Aitäh Estoniale!“ kommenteeris ta.

„Sassis päev“ on rahvusooperis ligi kümme aastat korraldatud töövahetusüritus, mille raames estoonlased vahetavad ameteid kas teatrimajas sees või mõne teise institutsiooniga. Aastate jooksul on „sassi“ mindud nii omavahel kui ka näiteks SEB, Eesti Rahvusringhäälinguga ja Sisekaitseakadeemiaga.

Tänavu läksid vahetusse Riigikogu liikmed ja Riigikogu kantselei töötajad, kes läksid rahvusooperisse, kus neid ootasid ees kooriproov ja balleti treeningtund ning dekoratsioonide ja kostüümide valmistamine. Kätt prooviti ka lavameistrite, valgustehnikute ja riietajatena. Samuti said poliitikud ja ametnikud võimaluse teenindatakse publikut ning astuda isegi lavale etenduses „Minu veetlev leedi“.

Estoonlased omakorda läksid Riigikokku, et pidada maha täiemõõdulise istung.