Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Karma sai kätte: madalamat elektrihinda nõudnud inimesi mõnitanud näitleja peab nüüd ise oma klubi kinni panema

-
26.11.2022
Eduard Salmistu oma klubi ees

Järgnev on ehe näide sellest, kuidas pimestav viha ühe poliitilise jõu vastu võtab ka terve mõistuse ja loogilise mõtlemise. Siin on reljeefselt näha, kuidas on võimalik karmale jalgu jääda.

Nimelt avaldas Rakvere teatri näitleja Eduard Salmistu sotsiaalmeedias appikarje, sest tema peetav kultuuriklubi ei jõua enam elektri eest maksta ning kui keegi teda ei aita, tuleb klubi sulgeda. Kuid alles nelikümmend päeva tagasi mõnitas ta neid inimesi, kes tulid oma murega Vabaduse väljakule EKRE korraldatud meeleavaldusele, et nõuda inimlikkumaid elektrihindasid.

„16.-ndal kutsutakse EKRE toetajaid Vabaduse väljakule. Et võidelda – mille eest? Tõusvate kütte- ja elektrihindade eest! Et võidelda Eesti eest. Vaatan telesaadete vahel seda reklaami ja pidevat üleskutset ning mõtlen, et mis asja see erakond ajab? Ehk on neil vaja tähelepanu mujale suunata?“ kirjutas Salmistu üle kuu aja tagasi Facebookis.

Vahepeal irvitas ta EKRE liidrite üle ja lõpetas postituse sapiselt: „Seega kõik EKRE (ehk (mitte Eesti) kõige raskema erivajadustega) inimesed, kogunege oma ravitsejate ümber. Neil on teile kindlasti väljakuulutatust rohkemgi edastada. Mina ei tule. Kindlasti. (—) Igal juhul tuleb tore perekeskne nädalalõpp!“.

Ja nüüd on sama mees kaasahalajate lohutuste saatel oma klubi trepil põlev küünal käes ja karjub appi: „Armsad sõbrad! Kallid kultuurigurmaanid!

Kui nõukogude võimu vaenlasteks olid neli aastaaega, siis paraku peame nentima, et ka BVSClubi vaenlaseks on tali ning viimase ajaga kaasnenud energiahindade tõus, mis on muutmas ilmvõimatuks meiegi eksistentsi. Ei saa meiegi ei sooja mitte memme musist ja tegemisrõõmust vaid peame maja soojendamiseks ahju kühveldama küttegraanuli ja peame tegutsema elektri, mitte küünlavalguses. Paraku on need kaks komponenti ka parima tahtmise juures meie jalgu alt niitmas lisaks muudele kasvanud kuludele. Kahjuks ei jätku meie endi põksuvate südamete soojusest, mida ehk ka tuntavalt oma sõprade ja fännidega jagame, ühtaegu ruumide soojaks kütmiseks

Kui leiad, et Sina, Sinu firma või hea sõber on valmis meie jätkusuutlikust toetama oktoobrist-aprillini moel, mis võiks maakeeli tähendada nende küttekuude aegset materiaalset abi vähemalt küttegraanulite läbi a üks alus (ca 1 tonn)kuus või sarnases rahalises vääringus, siis oleksime väga tänulikud. (—) Kui meie appikarje jääb vastuseta,siis kutsume Teid 1.jaanuari 2023 seisuga langetama pead BVSClubi haua juures. Ei ole meie esimesed ega viimased, kelle vaim ja tegutsemislust on sunnitud alla jääma elu enese poolt esitatud uutele väljakutsetele, mis paraku peegelduvad kriitilise rahamassi olemasolus või õieti selle puudumises.“

Et need (kultuuri)kolded tulevikus ei kustuks, tuleb teha kevadel valimiskasti juures õige valik. Aga mõnel kohe on selles pimedas vihas sellest nii raske aru saada, et ta on valmis enne käsi pikal kerjama ja oma ürituse lõpetama kui näiteks rahvuskonservatiive toetama. No mis sa sellistega teed, ei oska isegi kaasa tunda.